N Hexaan

N-hexaan is een organische verbinding en heeft als brutoformule C6H14. De stof komt bij kamertemperatuur voor als een kleurloze ontvlambare vloeistof die onder meer wordt gebruikt als een oplosmiddel. N-hexaan wordt vooral gewonnen uit aardolie. De stof heeft een dichtheid van 0,6603 g/cm3, een smeltpunt van -95 °C, een kookpunt van 69 °C en een vlampunt -22 °C. N-hexaan is een alifatische koolwaterstof met zes koolstofatomen en 14 waterstofatomen. De stof is één van de zes isomeren van hexaan en is de enige die in grote hoeveelheden in de natuur voorkomt.

... Lees meer
9 producten
Sorteer op

Toepassingen

In het laboratorium wordt n hexaan vaak gebruikt als een oplosmiddel voor verschillende stoffen. De stof is een goed oplosmiddel voor vetten, oliën, wassen en waxen en wordt daarom vaak gebruikt in de farmaceutische en cosmetische industrie. N hexaan is ook een goed oplosmiddel voor veel organische verbindingen, zoals chloroform en heptaan.

Veiligheid rond n hexaan

Net zoals bij alle andere chemische stoffen is het ook bij n hexaan van belang om voorzichtig te werk te gaan met de stof. Draag daarom tijdens het werken met alle chemicaliën voldoende veiligheid en beschermingsmiddelen zoals beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen

Indien de stof toch in contact komt met de huid is het belangrijk om deze goed af te spoelen met water. In het geval van huidirritatie is het belangrijk om een arts te raadplegen. Na oogcontact met n hexaan is het belangrijk om de ogen voorzichtig af te spoelen met water en bij twijfel of aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. Na inslikken van de stof moet er onmiddellijk een arts geraadpleegd worden. Na inademing van n hexaan moet er voor voldoende verse lucht gezorgd worden en bij twijfel of aanhoudende symptomen moet er een arts geraadpleegd worden. 

De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten na blootstelling aan n hexaan zijn irritatie, duizeligheid, slaperigheid en een narcotische werking. 

N hexaan bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën een stuk veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog allerlei andere producten zoals pompen en gebruiksartikelen in verschillende materialen zoals kunststof en metaal. Ook vindt u meerdere opties aan n-hexaan bij ons. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten en hoeveelheden van verschillende merken. Bekijk de hele collectie om alle opties te zien. 

N hexaan kopen?

Bent u geïnteresseerd in het n-hexaan van InstruLabo of in één van de andere chemicaliën of laboratoriumartikelen die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite