Natriumsulfaat

Natriumsulfaat kopen? Natriumsulfaat kent vele toepassingen, maar in het laboratorium wordt natriumsulfaat grotendeels gebruikt voor het drogen van organische verbindingen. Daarnaast kent natriumsulfaat ook vele medicinale toepassingen en wordt het gebruikt als antiklontermiddel in voedingsstoffen. 

Bekijk hier het gehele assortiment natriumsulfaat. U kunt ook eens een kijkje nemen bij ons gehele chemicaliën assortiment.

... Lees meer
23 producten
Sorteer op

Wat is natriumsulfaat?

Natriumsulfaat staat ook wel bekend onder de namen Glauberzout en Wonderzout. De chemische formule van natriumsulfaat is ‘NA2SO4’. Alle vormen zijn witte vaste stoffen die goed oplosbaar zijn in water. 

Toepassingen van natriumsulfaat

Natrium sulfaat kent vele toepassingen in de glas-, textiel- en galvanische industrie. Ook kent natriumsulfaat zijn rol in detergenten, laboratoriums en de glasindustrie.

Natriumsulfaat in laboratoria

In het laboratorium wordt watervrij natriumsulfaat veel gebruikt als droogmiddel voor organische oplossingen. Hierbij worden er sporen van water verwijderd uit de oplossingen. De werking van natriumsulfaat is alleen effectief onder een temperatuur van 30 °C. Natriumsulfaat wordt aan de oplossing toegevoegd totdat de kristallen niet langer klontering zijn. 

Het vergelijkbare middel voor deze toepassing is magnesiumsulfaat. Hierbij is het proces sneller, maar minder efficiënt.

Natriumsulfaat in de glasindustrie

Natriumsulfaat biedt ook een belangrijke toepassing in de glasindustrie. Hierbij wordt natriumsulfaat gebruikt als klaringsmiddel om kleine luchtbellen uit gesmolten glas te verwijderen. Het laat het glas vloeien en voorkomt het vormen van schuim tijdens het verfijnen.

Natriumsulfaat kopen bij InstruLabo

U bent op zoek naar natriumsulfaat? Bij InstruLabo is natriumsulfaat in diverse hoeveelheden verkrijgbaar.

Heeft u nog vragen over natriumsulfaat of over een ander chemical? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite