Natriumfluoride

Natriumfluoride wordt ook wel fluoride genoemd en is een anorganische verbinding met als formule NaF. Het is een giftig zout en de stof komt in de natuur voor onder de vorm van het mineraal villiaumiet. Natriumfluoride is een ionaire verbinding die in water ioniseert in natrium-ionen en fluoride ionen. In vaste vorm neemt het een kubische kristalstructuur aan. De stof komt dus voor als een witte vaste stof. Natriumfluoride heeft een smeltpunt van 995 °C en een kookpunt van 1704 °C. De stof is goed oplosbaar in water en kent hierdoor ook veel verschillende toepassingen. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Synthese natriumfluoride

Natriumfluoride kan bereid worden door het verhitten van cryoliet met natriumhydroxide of door behandeling van een 40% waterstoffluoride-oplossing met natriumhydroxide of natriumcarbonaat. Bij het toevoegen van een overmaat aan waterstoffluoride ontstaat er natriumbifluoride. 

Toepassingen natriumfluoride

De stof kent erg veel toepassingen in verschillende industrieën. Zo kent natriumfluoride ook een aantal toepassingen in het laboratorium. De stof heeft een verscheidenheid aan speciale chemische toepassingen in synthese en extractieve metallurgie. De stof reageert met elektrofiele chloriden, waaronder acylchloriden, zwavelchloride en fosforchloride. Net als andere fluoride wordt natriumfluoride ook gebruikt bij de desilylering in organische synthese.

Veiligheid rond natriumfluoride 

Net zoals tijdens het werken met andere chemicaliën is het ook bij natriumfluoride belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Zorg er daarom voor dat u altijd voldoende bescherming draagt zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Natriumfluoride bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Ook vindt u meerdere opties aan natriumfluoride bij ons. Deze vindt u in verschillende hoeveelheden, variërend van 250 gram tot 1 kilogram. Bekijk de hele collectie om alle opties te zien. 

Natriumfluoride kopen?

Heeft u interesse in het natriumfluoride van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over onze producten of service zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen. 

Search engine powered by ElasticSuite