Natriumsalicylaat

Natriumsalicylaat is het natriumzout van salicylzuur en heeft als brutoformule C7H5NaO3. De stof komt voornamelijk voor als witte kristallen. Natriumsalicylaat kan, onder hoge temperatuur en druk, worden bereid uit natriumfenolaat en kooldioxide. Historisch gezien is natriumsalicylaat gesynthetiseerd door methylsalicylaat (wintergroene olie) te refluxen met een overmaat aan natriumhydroxide. De stof kent verschillende toepassingen in diverse industrieën. Natriumsalicylaat wordt, net als fosfor, gebruikt in fotovermenigvuldigers en voor de vacuümdetectie van ultraviolette straling en elektronen.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Waar wordt natriumsalicylaat voor gebruikt?

Natriumsalicylaat kent verschillende toepassingen, waarvan de meeste in de geneeskunde zijn. Op dat vlak wordt de stof ingezet als pijnstiller en als middel tegen koorts. Ook kan natriumsalicylaat gebruikt worden als ontstekingsremmend medicijn. Verder veroorzaakt de stof necrose en apoptose van kankercellen. Is iemand gevoelig voor aspirine? Dan is natriumsalicylaat een goede vervanger van dat middel. Tot slot kan natriumsalicylaat dienen als fosfor voor het opsporen van vacuüm-ultraviolette straling en elektronen.

Hoe ga je veilig te werk met natriumsalicylaat?

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij natriumsalicylaat van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor de gepaste bescherming, zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Indien de stof toch in contact met de huid komt, is het belangrijk om deze goed met water af te spoelen en in het geval van huidirritatie is het belangrijk om een huidarts te raadplegen. Bij oogcontact met natriumsalicylaat moeten de ogen goed worden gespoeld met geopende oogleden en stromend water. Ook is het belangrijk om een oogarts te raadplegen. Na inslikken van natriumsalicylaat moet de mond gespoeld worden met water. Dit kan alleen wanneer de persoon in kwestie nog bij bewustzijn is. Ook moet er een arts geraadpleegd worden. Na inademing van natriumsalicylaat moet er voor voldoende verse lucht gezorgd worden en bij twijfels of aanhoudende symptomen moet er een arts geraadpleegd worden. De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en klachten na blootstelling aan natriumsalicylaat zijn irritatie en braken.

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen zijn onmisbaar bij het werken met natriumsalicylaat, omdat ze de ogen beschermen tegen schadelijke spatten, stofdeeltjes en dampen. De ogen zijn bijzonder gevoelig voor chemicaliën en kunnen snel worden beschadigd door zelfs een kleine hoeveelheid. Veiligheidsbrillen zijn ontworpen met sterke, chemisch bestendige materialen die zorgen voor een afsluitende pasvorm om blootstelling te minimaliseren. Door een veiligheidsbril te dragen, verkleint u het risico op oogletsel, wat een veiligere werkomgeving creëert en zorgt dat u zonder zorgen uw werkzaamheden kunt uitvoeren. Het dragen van een veiligheidsbril is daarom een eenvoudige maar essentiële voorzorgsmaatregel bij het werken met gevaarlijke stoffen.

Veiligheidshandschoenen

Veiligheidshandschoenen zijn cruciaal bij het omgaan met natriumsalicylaat, omdat ze de handen, een van de meest blootgestelde lichaamsdelen, beschermen. Deze handschoenen zijn ontworpen met materialen die specifiek zijn gekozen om te weerstaan aan verschillende soorten chemicaliën en bieden daarmee een effectieve barrière tegen schadelijke stoffen. Door veiligheidshandschoenen te dragen, voorkomt u directe blootstelling aan gevaarlijke vloeistoffen of poeders, wat het risico op verwondingen, brandwonden en huidirritaties aanzienlijk vermindert. Investeren in de juiste veiligheidshandschoenen zorgt voor een veiligere werkomgeving en beschermt uzelf en uw collega's tijdens het werken met gevaarlijke stoffen.

Laboratoriumjas

Een laboratoriumjas is essentieel bij het werken met natriumsalicylaat, omdat het bescherming biedt tegen onvoorziene morsingen en spatten. Deze jassen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan veiligheidsnormen, gemaakt van materialen die bestand zijn tegen chemicaliën. Ze bedekken de meeste delen van het lichaam en vormen zo een fysieke barrière, wat direct contact met schadelijke stoffen vermindert. Door een laboratoriumjas te dragen, verkleint u het risico op verwondingen en huidirritaties, en zorgt u voor een veiligere werkomgeving. Investeren in een laboratoriumjas is dus een verstandige keuze om uzelf en uw collega's te beschermen.

Waarschuwingsstickers

Waarschuwingsstickers spelen een cruciale rol bij de veiligheid in laboratoria en andere omgevingen waar gevaarlijke chemicaliën worden gebruikt. Deze stickers bevatten duidelijke en herkenbare pictogrammen en waarschuwingsteksten die medewerkers waarschuwen voor potentiële gevaren, zoals giftigheid of ontvlambaarheid. Door deze informatie in één oogopslag zichtbaar te maken, helpen waarschuwingsstickers om werknemers bewust en alert te houden bij het omgaan met gevaarlijke stoffen. Ze verminderen de kans op ongelukken en gezondheidsrisico’s, en zorgen ervoor dat iedereen de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Waarschuwingsstickers zijn daarmee onmisbaar voor een veilige en verantwoordelijke werkplek.

Natriumsalicylaat kopen bij InstruLabo

Naast natriumsalicylaat vindt u bij InstruLabo een groot assortiment aan voorwerpen en chemicaliën die van pas komen in laboratoria. Heeft u de juiste stoffen en artikelen gevonden? Bestel deze dan eenvoudig online. We leveren uitsluitend natriumsalicylaat en andere producten van hoge kwaliteit en zorgen voor snelle bezorging. Wilt u natriumsalicylaat in het buitenland laten bezorgen? Dat is geen probleem. Ook buiten de landsgrenzen zorgen we voor snelle en betrouwbare levering.

Heeft u vragen over natriumsalicylaat? Of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen voorzien u graag van professioneel en persoonlijk advies, zodat u altijd veilig te werk kunt gaan met natriumsalicylaat en andere stoffen.

Search engine powered by ElasticSuite