Natriumsalicylaat

Natriumsalicylaat is het natriumzout van salicylzuur en heeft als brutoformule C7H5NaO3. De stof komt voornamelijk voor als witte kristallen. Natriumsalicylaat kan, onder hoge temperatuur en druk, worden bereid uit natriumfenolaat en kooldioxide. Historisch gezien is natriumsalicylaat gesynthetiseerd door methylsalicylaat (wintergroene olie) te refluxen met een overmaat aan natriumhydroxide. De stof kent verschillende toepassingen in diverse industrieën. Natriumsalicylaat wordt, net als fosfor, gebruikt in fotovermenigvuldigers en voor de vacuümdetectie van ultraviolette straling en elektronen.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Waar wordt natriumsalicylaat voor gebruikt?

Natriumsalicylaat kent verschillende toepassingen, waarvan de meeste in de geneeskunde zijn. Op dat vlak wordt de stof ingezet als pijnstiller en als middel tegen koorts. Ook kan natriumsalicylaat gebruikt worden als ontstekingsremmend medicijn. Verder veroorzaakt de stof necrose en apoptose van kankercellen. Is iemand gevoelig voor aspirine? Dan is natriumsalicylaat een goede vervanger van dat middel. Tot slot kan natriumsalicylaat dienen als fosfor voor het opsporen van vacuüm-ultraviolette straling en elektronen.

Hoe ga je veilig te werk met natriumsalicylaat?

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij natriumsalicylaat van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor de gepaste bescherming, zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Indien de stof toch in contact met de huid komt, is het belangrijk om deze goed met water af te spoelen en in het geval van huidirritatie is het belangrijk om een huidarts te raadplegen. Bij oogcontact met natriumsalicylaat moeten de ogen goed worden gespoeld met geopende oogleden en stromend water. Ook is het belangrijk om een oogarts te raadplegen. Na inslikken van natriumsalicylaat moet de mond gespoeld worden met water. Dit kan alleen wanneer de persoon in kwestie nog bij bewustzijn is. Ook moet er een arts geraadpleegd worden. Na inademing van natriumsalicylaat moet er voor voldoende verse lucht gezorgd worden en bij twijfels of aanhoudende symptomen moet er een arts geraadpleegd worden. De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en klachten na blootstelling aan natriumsalicylaat zijn irritatie en braken.

Natriumsalicylaat kopen bij InstruLabo

Naast natriumsalicylaat vindt u bij InstruLabo een groot assortiment aan voorwerpen en chemicaliën die van pas komen in laboratoria. Heeft u de juiste stoffen en artikelen gevonden? Bestel deze dan eenvoudig online. We leveren uitsluitend natriumsalicylaat en andere producten van hoge kwaliteit en zorgen voor snelle bezorging. Wilt u natriumsalicylaat in het buitenland laten bezorgen? Dat is geen probleem. Ook buiten de landsgrenzen zorgen we voor snelle en betrouwbare levering.

Heeft u vragen over natriumsalicylaat? Of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen voorzien u graag van professioneel en persoonlijk advies, zodat u altijd veilig te werk kunt gaan met natriumsalicylaat en andere stoffen.

Search engine powered by ElasticSuite