Nicotinezuur

Nicotinezuur wordt ook wel vitamine PP of niacine genoemd en heeft als formule C6H5NO2. De stof is een vitamine die in het lichaam kan worden gemaakt uit het aminozuur tryptofaan. Hoewel de namen op elkaar lijken, is nicotinezuur iets anders dan nicotine in tabak. Om verwarring met nicotine te voorkomen, wordt nicotinezuur ook wel aangeduid met niacine. Nicotinezuur komt voor als een kleurloze tot lichtgele vaste stof. De stof heeft een dichtheid van 1,473 g/cm³, een smeltpunt van 234 °C en een vlampunt van 193 °C.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Toepassingen van nicotinezuur

Nicotinezuur wordt vaak gebruikt als een cofactor in biochemische reacties. De stof wordt bijvoorbeeld gebruikt bij de omzetting van voedingsstoffen in energie. Nicotinezuur helpt bij de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten. Ook is de stof betrokken bij de productie van hormonen en neurotransmitters en speelt het een rol bij de gezondheid van de huid en het zenuwstelsel.

Veiligheid rond nicotinezuur

Werkt u met nicotinezuur in uw laboratorium? Zorg dan dat u de juiste veiligheidsmaatregelen treft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dragen van beschermende kleding. In ons assortiment vindt u hiervoor verschillende opties, waaronder labjassen in allerlei maten, handschoenen en oogbescherming

Mocht nicotinezuur onverhoopt toch op uw huid komen, dan is het belangrijk om deze schoon te spoelen met water. Bij oogcontact met nicotinezuur is het belangrijk om de ogen te spoelen met lopend water. Raadpleeg bij oogirritatie direct een oogarts. Na inslikken van nicotinezuur moet de mond gespoeld worden en bij onwel voelen moet er een arts geraadpleegd worden. Na inademing van de stof moet er voor frisse lucht gezorgd worden. Raadpleeg te allen tijde een arts als u twijfels of aanhoudende klachten heeft.

Bestel online bij InstruLabo

Heeft u de juiste vorm nicotinezuur gevonden in ons aanbod? Bestel deze stof en andere producten dan eenvoudig online bij InstruLabo. Zodra u de bestelling plaatst, gaan we direct voor u aan de slag. De levertijden kunnen variëren. Neem voor vragen over de levering, nicotinezuur of andere producten gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag met advies op maat over nicotinezuur en meer.

Search engine powered by ElasticSuite