Nikkelchloride

Nikkelchloride is een chemische stof die watervrij is en als brutoformule NiCl2 heeft. De stof is het nikkelzout van waterstofchloride en komt voor als een geel hygroscopisch kristallijn poeder. Nikkelchloride is zeer goed oplosbaar in water. De meest voorkomende vorm van de stof, het hexahydraat, is groen gekleurd. Bent u op zoek naar nikkelchloride van hoogwaardige kwaliteit? Neem dan een kijkje in ons ruime assortiment en bestel verschillende varianten van nikkelchloride eenvoudig online.

... Lees meer
2 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Wat is nikkelchloride?

Nikkelchloride is een chemische verbinding met de formule NiCl2. Deze groen gekristalliseerde stof is goed oplosbaar in water en wordt vaak in gehydrateerde vorm aangetroffen. De verbinding van nikkelchloride is afgeleid van nikkel, een metaal met diverse industriële toepassingen, en chloor, een halogeen.

Eigenschappen van nikkelchloride

Nikkelchloride wordt gekenmerkt door een aantal specifieke eigenschappen die het geschikt maken voor diverse toepassingen. Allereerst is de stof een uitstekende katalysator in verschillende chemische reacties. Daarnaast wordt nikkelchloride gebruikt in de elektroplating om een beschermende nikkelcoating aan te brengen op andere metalen. De aanwezigheid van nikkelchloride kan ook bijdragen aan de vorming van stabiele metaalcomplexen in oplossingen.

Waarvoor wordt nikkelchloride gebruikt?

U zult nikkelchloride tegenkomen in een breed scala aan toepassingen. In laboratoria wordt het vaak gebruikt in organische synthese en als katalysator voor bepaalde reacties. Industrieel gezien speelt nikkelchloride een cruciale rol in de productie van andere nikkelverbindingen en in de galvanotechniek, waarbij de stof helpt bij het aanbrengen van een nikkelcoating op metalen objecten. Het is echter van belang op te merken dat, hoewel nikkelchloride waardevol is in deze toepassingen, de stof ook schadelijk kan zijn bij inademing of inslikken. Daarom is het essentieel om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het werken met deze stof.

Nikkelchloride kopen? Bestel online!

Wilt u nikkelchloride van hoge kwaliteit kopen? Bekijk dan ons ruime assortiment en bestel deze stof en andere producten eenvoudig online. Bent u op zoek naar nikkelsulfaat? Ook die stof vindt u in ons assortiment! Bij vragen of opmerkingen kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze deskundigen helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite