Octanol

Octanol kopen? Dat kan veilig en eenvoudig bij InstruLabo. Octanol is een kleurloze vloeistof dat slecht oplosbaar is in water en het heeft een sterke geur.

... Lees meer
4 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Wat is Octanol?

Octanol staat ook bekend onder de naam ‘2-ethylhexanol’. Dit is een chemische stof dat wordt gebruikt in verschillende industrieën als oplosmiddel of als grondstof. Ook is octanol te herkennen aan de erg onaagenaamde geur.

De toepassingen van Octanol

Eén van de belangrijkste toepassingen van octanol is dat het en grondstof is voor softeners. Octanol kan verder ook worden toegepast als oplosmiddel met een lage vluchtigheid voor bijvoorbeeld was, harsen, plantaardige oliën, aardoliederivaten en dierlijke vetten. Octanol is ook te vinden in mengsels van oplosmiddelen in de coatingindustrie. 

Daarnaast is octanol een grondstof voor een aantal andere producten, zoals ethoxylaten, herbiciden en extractiemiddelen. Octanol werkt in de textiel- en papierindustrie als antischuimmiddel.

Veilig werken met octanol

Voor de veiligheid is het een dringend advies om beschermende kleding te dragen bij het werken met octanol. Draag geschikte handschoenen tegen chemicaliën. Adembescherming is noodzakelijk bij het werken met octanol.

Denk aan het milieu

Vermijdt dat het product terechtkomt in afvoerkanalen, oppervlaktewater en in grondwater.

Beschikbare octanol

Bij InstruLabo is octanol verkrijgbaar in verschillende doseringen, zo kunt u kiezen uit:

Veilig octanol kopen

Octanol kopen? Dat kan uiteraard veilig en eenvoudig bij InstruLabo. Wilt u verdere informatie over ons octanol of over één van de andere chemicaliën? Neem dan gerust contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite