Paraformaldehyde

Bij InstruLabo is Paraformaldehyde in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo is het in hoeveelheden van 250 g en 1 kg beschikbaar. Ook is Paraformaldehyde in verschillende vormen beschikaar. Zo is het in tabletvorm beschikbaar en in (DAC) PRS-CODEX. Kijk dus goed naar wat u recies nodig heeft, zodat u het juiste artikel bij InstruLabo aanschaft. Paraformaldehyde is het kleinste polyoxymethyleen. Het wordt ook wel afgekort naar PFA. Het is een organische verbinding en komt als een witte kristallijne stof voor. 

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Wat is Paraformaldehyde?

Paraformaldehyde is een organische verbinding met als brutoformule (CH2O)n (waarbij n loopt van 8 tot 100). Hierbij is Paraformaldehyde het condensatieproduct van formalhyde. Het is een witte kristallijne stof en het heeft een scherpe geur. Deze stof is een polyacetaal. Het bestaat eigenlijk uit een aaneenschakeling van 8 tot 100 moleculaire eenheden. Hierbij heeft iedere eenheid als brutoformule CH2O. Om deze reden wordt Paraformaldehyde ook weleens polyformaldehyde genoemd. Een synthetische vorm van Paraformaldehyde is polyoxymetheyleen. De dichtheid is 0,88 g/cm³ en de aggregatietoestand is vast. Het smeltpunt zit tussen de 120 en 170 °C. Het vlampunt is 71 °C en de zelfontbrandingstemperatuur is 300 °C. 

Waarvoor wordt Paraformaldehyde gebruikt? 

Paraformaldehyde kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo wordt het als ontsmettingsmiddel gebruikt, maar ook als fungicide. Ook kan het als fixatief worden ingezet in de bereiding van zuivere formaldehyde. Ook kan Paraformaldehyde worden gebruikt in reacties ter vervanging van formaldehyde (neem bijvoorbeeld een Wittig-reactie). Ook kan het worden gebruikt als vervanging van waterig formaldehyde om het harsachtige bindmateriaal te produceren. Ook kan het gebruikt worden om eiwitten te verknopen met DNA, zoals gebruikt bij ChIP (chromatine immunoprecipitatie). 

Paraformaldehyde bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u dus ook Paraformaldehyde. Deze vindt u bij ons in verschillende hoeveelheden en verschillende soorten. Bekijk de hele collectie voor alle opties. 

Paraformaldehyde kopen?

Heeft u interesse in de Paraformaldehyde van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite