Peptone

Peptone voedingsbodems worden in laboratoria vaak gebruikt om bepaalde schimmels, bacteriën, planten of andere organismen te kweken. De voedingsbodem levert de nodige voedingsstoffen aan de organismen die erop gekweekt worden. Peptonen zijn stoffen die ontstaan bij de afbraak van eiwitten en worden dus ook gebruikt in voedingsbodems. Bent u op zoek naar peptone voedingsbodems of pepton water? Bekijk het assortiment en bestel die producten eenvoudig online.

... Lees meer
18 producten
Sorteer op

Peptonen en voedingsbodems

Peptonen zijn producten die overblijven bij het afbreken van eiwitten van voedsel. Pepsine zorgt ervoor dat eiwit gesplitst wordt in albumose en pepton. Pepton wordt vaak gebruikt voor voedingsbodems. Veel bacteriën kunnen namelijk hun benodigde energie uit de pepton halen. Dat doen ze door de in peptone aanwezige aminozuren en vetten af te breken tot verbindingen die de energiestofwisseling in draaien. Door de groei van micro-organismen treden pH veranderingen op in de voedingsbodem. Aminozuren in pepton hebben een bufferende werking voor de pH-waarde. Daarnaast worden vaak buffers, zoals een fosfaatbuffer, gebruikt om de pH veranderingen op te vangen.

Peptone kopen?

Bent u op zoek naar voedingsbodems met peptone of pepton? Of heeft u pepton water nodig? Dan bent u bij InstruLabo aan het juiste adres. Bekijk het uitgebreide aanbod en bestel de producten eenvoudig online.

Heeft u vragen over peptone, andere producten of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen staan voor u klaar met betrouwbaar en vakkundig advies.

Search engine powered by ElasticSuite