Peroxide

Een peroxide is een chemische verbinding waar een enkelvoudige binding tussen twee zuurstofatomen in voorkomt. Het gevolg hiervan is dat de zuurstofatomen een uitzonderlijke oxidatietoestand -I hebben, in plaats van de meer gebruikelijke -II. Peroxiden kunnen verschillende vormen aannemen. Er zijn organische en anorganische peroxiden. De organische stof is een verbinding waar tussen de delen het fragment –O–O– zit, een voorbeeld hiervan is benzoylperoxide. De anorganische stof is een chemische stof waarin zuurstof als het (O–O)2−-ion voorkomt, in plaats van het meest voorkomende O2−-ion. Een voorbeeld hiervan is calciumperoxide. 

... Lees meer
Producten 1-24 van 28
Sorteer op

Eigenschappen & synthese van calcium peroxide

Calcium peroxide komt meestal als octahydraat voor. Dit kristalwater kan echter verdreven worden door de stof te verwarmen tot boven 130 °C. De waterige oplossing reageert basisch doordat het in water hydrolyseert.

Calcium peroxide wordt bereid uit reactie van een goed in water oplosbaar calciumzout met waterstofperoxide en een basische oplossing. Op grotere schaal wordt de stof gewonnen uit een reactie van calciumhydroxide en waterstofperoxide.

Veiligheid rond calcium peroxide

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij calcium peroxide van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor voldoende bescherming zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming. Indien u toch op enige wijze wordt blootgesteld aan de stof is het belangrijk om bij twijfels of klachten een arts te raadplegen. 

Calcium peroxide bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën een stuk veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog allerlei andere producten zoals pompen en gebruiksartikelen in verschillende materialen zoals kunststof en metaal. Ook vindt u meerdere opties aan calcium peroxide bij ons. Deze vindt u in verschillende soorten en hoeveelheden van verschillende merken. Bekijk de volledige collectie om alle opties te zien.

Calcium peroxide kopen?

Heeft u interesse in het calcium peroxide van InstruLabo of in één van de andere chemicaliën of producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite