Potassium Tellurite

Potassium Tellurite, chemisch bekend als K2TeO3, is een anorganische verbinding die cruciaal is voor diverse wetenschappelijke toepassingen. Deze verbinding staat bekend om zijn unieke eigenschappen, waardoor het in verschillende onderzoeksgebieden wordt ingezet. InstruLabo biedt een oplossing van 1% en 3% potassium tellurite aan. Onze laboratoriumbenodigdheden zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd en zijn dus gegarandeerd van uitstekende kwaliteit.

... Lees meer
2 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Wat is potassium tellurite?

Potassium Tellurite, ook bekend als kaliumtelluriet, is een chemische verbinding met de formule K2TeO3. Het behoort tot de categorie van de tellurieten, die verbindingen zijn van het semi-metaal telluur. Deze specifieke verbinding, bestaande uit kalium en telluriet ionen, is bekend vanwege zijn bijzondere chemische en fysische eigenschappen.

De rol van potassium tellurite in kweekmedia

Potassium tellurite 1% en potassium tellurite 3% zijn twee oplossingen van potassium tellurite die worden gebruikt als toevoeging in bacteriële kweekmedia in laboratoriumomgevingen. De keuze tussen deze twee concentraties hangt af van de specifieke toepassing en de gewenste gevoeligheid van de kweekmedia. Een hogere concentratie (3%) kan bijvoorbeeld effectiever zijn in het onderdrukken van de groei van ongewenste bacteriën, maar kan ook toxischer zijn voor sommige gewenste bacteriële soorten. Het stelt onderzoekers in staat om bepaalde bacteriën effectief te identificeren en te isoleren. Deze selectieve eigenschap van potassium tellurite maakt het een essentieel hulpmiddel voor microbiologen, vooral bij het bestuderen van pathogene bacteriën.

Voorzorgsmaatregelen bij potassium tellurite

Het werken met potassium tellurite (kaliumtelluriet) kan gevaarlijk zijn vanwege de giftige eigenschappen van de stof. Het is belangrijk om tijdens het werken met potassium tellurite de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden:

  • Toxiciteit: Potassium tellurite is giftig bij inslikken, inademing of bij contact met de huid. Blootstelling kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. 
  • Veiligheidsuitrusting: Het dragen van geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen, een laboratoriumjas, en oogbescherming, is essentieel om direct contact met de huid of de ogen te voorkomen.
  • Ventilatie: Werken in een goed geventileerde ruimte is belangrijk om inademing van dampen of aerosolen te voorkomen.
  • Opslag en hantering: Potassium tellurite moet worden opgeslagen in een veilige, goed geventileerde ruimte, gescheiden van onverenigbare stoffen. Zorgvuldige hantering is vereist om morsen of onbedoelde blootstelling te voorkomen.
  • Afvalverwerking: Het is belangrijk om afval dat potassium tellurite bevat op een verantwoorde en veilige manier te verwerken, volgens de lokale regelgeving.
  • Noodprocedures: In geval van blootstelling of morsen, moeten onmiddellijk passende noodprocedures worden gevolgd, zoals spoelen met veel water bij huid- of oogcontact, en het zoeken van medische hulp.

Potassium tellurite kopen bij InstruLabo

Bij InstruLabo begrijpen we het belang van kwaliteit en precisie in wetenschappelijk onderzoek. Onze potassium tellurite is van hoge kwaliteit en draagt bij aan betrouwbare en nauwkeurige resultaten in uw laboratorium. Kies voor InstruLabo en ervaar het verschil in kwaliteit en service. Bestel nu en wees verzekerd van de beste potassium tellurite voor uw laboratoriumbehoeften.

Search engine powered by ElasticSuite