Propaandiol

Propaan-1,3-diol is een diol. Propaandiol is een diol met drie koolstofatomen. Het is een organische verbinding gekenmerkt door de aanwezigheid van twee hydroxylgroepen. Vroeger werd propaandiol ook wel propyleenglycol genoemd. Bij kamertemperatuur komt propaandiol voor als een kleurloze stroperige vloeistof die geurloos, hygroscopisch en viskeus is. Propaandiol is mengbaar met water. Propaandiol is afgeleid van maïs suiker en wordt daarom beschreven als een natuurlijk alternatief voor propyleenglycol. 

... Lees meer
Welke producten biedt InstruLabo aan?
Biedt InstruLabo garantie op hun producten?
Het door mij gewenste product is niet te vinden op InstruLabo.nl Betekent het dan dat het niet leverbaar is door InstruLabo?
Hoe kan ik een offerte aanvragen voor grotere bestellingen of speciale producten?
Biedt InstruLabo ook technische ondersteuning of training voor de aangeboden producten?
Verzorgd InstruLabo ook het regenereren van demiwaterpatronen?
4 producten
Sorteer op

Propaandiol toepassingen

Propaandiol vind je in cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging. Dit zijn producten zoals lotions, reinigingsmiddelen, toners en andere actuele huidbehandelingen. Propaandiol is een veelzijdige vloeistof. Het kan functioneren als oplosmiddel, bevochtiger en zelfs als verzachtend middel bij gebruik in huidverzorging.

Propaandiol versus propyleenglycol

Propaandiol (1,3-propaandiol) en propyleenglycol (1,2-propaandiol) worden regelmatig door elkaar gehaald. De twee producten lijken erg veel op elkaar en hebben dezelfde chemische formule. Ze hebben alleen wel verschillende chemische structuren waardoor ze anders functioneren.

Propaandiol schadelijk?

Propaandiol is onschadelijk als het op de juiste manier wordt gebruikt in cosmetica en andere producten. Werken met propaandiol kan overigens wel gevaarlijk zijn. Propaandiol is brandbaar. Het is dus belangrijk om propaandiol uit de buurt te houden van bijvoorbeeld hete oppervlakken.

Propaandiol bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we een groot assortiment aan chemicaliën waaronder dus ook propaandiol. Propaandiol heeft erg veel fijne eigenschappen en de propaandiol van InstruLabo is van goede kwaliteit. U vindt bij InstruLabo propaandiol in verschillende hoeveelheden zodat u gemakkelijk de hoeveelheid kunt bestellen die u nodig heeft.

Propaandiol kopen?

Bent u geïnteresseerd in propaandiol van InstruLabo of in één van de andere chemicaliën of producten die wij verkopen? Wij beantwoorden graag alle vragen die u heeft dus neem dan zeker contact met ons op!

Search engine powered by ElasticSuite