Propionzuur

Propionzuur kopen? Propionzuur wordt vaak gebruikt in de biologische- en industriële gebieden. De esters (chemische verbinding tussen een alcohol en carbonzuur) van de stof worden gebruikt als geurstof, smaakstof en als oplosmiddel. Daarnaast is het een belangrijke stof voor de synthese van vele andere verbindingen, zoals genees- en bestrijdingsmiddelen. 

Propionzuur is goed oplosbaar in water en matig oplosbaar in ethanol. Bekijk hier het volledige assortiment propionzuur van InstruLabo en krijg professioneel en persoonlijk advies.

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Wat is propionzuur?

Propionzuur is een natuurlijk voorkomend carbonzuur met de chemische formule: CH3CH2CO2h. Het is een vloeistof met een doordringende onaangename geur wat veel weg heeft van lichaamsgeur. 

Propionzuur formule

Industrieel gebruik van propionzuur

Propionzuur remt de groei van schimmels en sommige bacteriën af. Dit resulteert in dat het meeste propionzuur geconsumeerd wordt als conserveermiddel voor zowel voer voor dieren en mensen. In meer gespecialiseerde toepassingen wordt het ook gebruikt om pesticiden en farmaceutische producten te maken. Daarnaast worden de esters van de stof gebruikt als oplosmiddelen of kunstmatige smaakstoffen, omdat deze een fruitachtige geur hebben.

De stof is ook erg nuttig als tussenproduct bij de productie van andere chemicaliën

Propionzuur kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar propionzuur? Bij InstruLabo vindt u deze stof in diverse hoeveelheden. Heeft u nog vragen over deze stof of over één van onze andere chemicaliën? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite