Pyridine

Pyridine is een heterocyclische, aromatische verbinding. Het heeft als brutoformule C5H5N. Het komt als een kleurloze, heldere vloeistof voor een heeft een zeer indringende visgeur, wat vergelijkbaar is met tri-ethylamine. Het wordt vaak in het laboratorium gebruikt omdat het een typische organische base is. Pyridine is ook goed oplosbaar in water en in de meeste organische oplosmiddelen. Het wordt veel gebruikt in de coördinatiechemie als ligand en in de organische chemie als reagens en oplosmiddel. 

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Wat is Pyridine?

Pyridine is een eenvoudige en basische heterocyclische verbinding. Het bestaat als een heldere, enigszins gelige vloeistof met een onaangename en doordringende geur. Het wordt veel gebruikt in de coördinatiechemie als ligand en in de organische chemie als reagens en oplosmiddel. Pyridine is de heterocyclus waarvan zijn reactiviteit het dichtst bij die van benzeen ligt. 

Bij InstruLabo is Pyridine in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo is Pyridine als zeer zuiver, droog, PS en als oplossing van waterstof beschikbaar. Deze hoeveelheden variëren van 1 liter tot 2,5 liter. 

Pyridine gebruik

Pyridine wordt vaak gebruikt als reagens of anders als katalysator bij organische synthese. Ook wordt Pyridine vaak als een polair basisch oplosmiddel gebruikt, wat het mogelijk maakt om de vorming van zuur tijdens bepaalde reacties te neutraliseren. Pyridine en zijn derivaten kunnen ook gebruikt worden om bepaalde acylerings- of veresteringsreacties te activeren.

Pyrinide bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei chemicaliën tot verschillende beschermingsmiddelen en zo dus ook Pyridine. Deze kunt u gemakkelijk online bestellen en laten afleveren. 

Pyridine kopen?

Heeft u al gevonden wat u zocht? We hebben bij InstruLabo professionele adviseurs die u persoonlijk verder kunnen helpen als u ergens niet helemaal uitkomt. Neem bij twijfels of vragen dus zeker even contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite