Safranine

Safranine is een organische stof met de formule C20H19CIN4. De stof wordt vaak gebruikt als een kleurstof in het laboratorium. Safranine is zeer selectief voor bepaalde soorten weefsels, waardoor de stof geschikt is voor verschillende specifieke toepassingen. Ook is safranine een stabiele stof, waardoor het geschikt is voor langer gebruik in experimenten. Safranine is een basische rode kleurstof voor microscoop coupes en de stof kleurt keratine. Er zijn twee soorten safranine, namelijk safranine-O en safranine-T.

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Toepassingen van safranine

Safranine valt onder de chemicaliën en wordt vaak gebruikt als een indicator voor zuurgraad. Ook wordt de stof vaak ingezet om dierlijke weefsels te kleuren voor microscopische analyse. Een van de belangrijkste toepassingen van safranine in het laboratorium is als differentiatie kleurstof voor bacteriën. De stof wordt vaak gebruikt in combinatie met andere kleurstoffen, zoals crystal violet, om de gram-status van bacteriën te bepalen. Safranine kan ook worden gebruikt voor het kleuren van plantencellen en voor het kleuren van de mitochondria en andere organellen in dierlijke cellen.

Veiligheid rond safranine

Gaat u werken met safranine? Net als bij elke chemische stof is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Trek handschoenen aan, doe beschermende kleding om en zet een veiligheidsbril op. Zo voorkomt u dat de stof op uw huid of in uw ogen komt.

Als safranine toch op uw huid terecht komt, spoel het dan goed af met water. Krijgt u de stof in uw ogen, spoel ze dan een paar minuten met water. Ervaart u ongemak of twijfelt u? Raadpleeg dan direct een arts.

Heeft u per ongeluk safranine ingeslikt? Spoel uw mond goed uit en raadpleeg altijd een arts. Heeft u safranine ingeademd, ga dan naar buiten voor frisse lucht en raadpleeg ook in dit geval een arts als u zich niet goed voelt of als u zich zorgen maakt.

Online bestellen bij InstruLabo

Heeft u de juiste vorm safranine gevonden voor in uw laboratorium? Bestel deze stof en andere producten dan eenvoudig online. Van chemicaliën en beschermende kleding tot glaswerk en pompen: u vindt alle denkbare producten voor in laboratoria in ons aanbod. 

Ook voor safranine kunt u bij ons terecht. Bekijk de verschillende opties in ons volledige assortiment en bestel eenvoudig online. Heeft u vragen over safranine of andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen denken graag met u mee en geven advies op maat.

Search engine powered by ElasticSuite