Salicylzuur

Bij InstruLabo is Salicylzuur in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo is er Salicylzuur voor synthese, Salicylzuur poeder en extra zuiver Salicylzuur beschikbaar in het assortiment van InstruLabo. De hoeveelheden waarin deze varianten beschikbaar zijn variëren van 100 g tot 1 kg. Zo kies je gemakkelijk de juiste vorm en juiste hoeveelheid Salicylzuur die jij nodig hebt. 

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Wat is Salicylzuur?

Salicylzuur is een aromatisch carbonzuur. Het heeft als brutoformule C7H6O3. Salicylzuur kan in zijn zuivere vorm als kleurloze en reukloze kristallen voorkomen. In deze stand is het slecht oplosbaar in water. Salicylzuur is in de lijst van essentiële geneesmiddelen van de WHO opgenomen. Salicylzuur kom in verschillende materialen en organismen voor. Bepaalde soorten fruit, wilgenbast, moerasspirea en sommige cactussen bevatten allemaal een vorm van Salicylzuur. In planten en vruchten kan Salicylzuur een antioxidant zijn. Dit helpt met de afweer regen vraat en functioneert ook als conserveermiddel. De molmassa is 138,12074 g/mol en de dichtheid is 1,44 g/cm³. Het smeltpunt is 158,3 °C en het kookpunt is 211 °C. 

Salicylzuur bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei chemicaliën tot verschillende beschermingsmiddelen en zo dus ook Salicylzuur. Deze kunt u gemakkelijk online bestellen en laten afleveren. 

Salicylzuur kopen?

Heeft u al gevonden wat u zocht? We hebben bij InstruLabo professionele adviseurs die u persoonlijk verder kunnen helpen als u ergens niet helemaal uitkomt. Neem bij twijfels of vragen dus zeker even contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite