Sebacoyl chloride

Sebacoyl chloride is een di-acylchloride en heeft als brutoformule C10H16Cl2O2. De stof komt voor als kleurloze olieachtige vloeistof met een penetrante geur. Sebacoyl chloride is goed oplosbaar in koolwaterstoffen en ethers. De stof heeft een dichtheid van 1,12 g/cm³, een smeltpunt van -2,5 °C en een kookpunt van 220 °C. Sebacoyl chloride kan worden bereid door sebacinezuur te laten reageren met een overmaat aan thionylchloride. Overgebleven thionylchloride kan door destillatie worden verwijderd van de stof. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Veiligheid rond sebacoyl chloride

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij sebacoyl chloride van belang om voorzichtig te werk te gaan. Om blootstelling aan de stof te voorkomen is het belangrijk om altijd voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen te dragen zoals, beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Indien de stof toch in aanraking komt met de huid is het belangrijk om deze onmiddellijk met veel water te wassen. Ook is behandeling door een arts direct noodzakelijk, want niet behandelde brandwonden kunnen veranderen in moeilijk geneesbare wonden. Na oogcontact met sebacoyl chloride is het belangrijk om de ogen goed te spoelen met stromend water en een oogarts te raadplegen. Na inslikken van de stof is het belangrijk om de mond goed uit te spoelen en veel water te drinken. Ook moet er onmiddellijk een arts geraadpleegd worden. In het geval van inslikken bestaat er namelijk een kans op perforatie van de slokdarm en de maag. Na inademing van sebacoyl chloride is het belangrijk om voor voldoende verse lucht te zorgen en bij twijfels of aanhoudende symptomen is het belangrijk om een arts te raadplegen. 

De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten na blootstelling aan sebacoyl chloride zijn corrosie, braken, gevaar voor blindheid, maagperforatie, gevaar voor ernstig oogletsel, irritatie, hoesten en ademnood. 

Sebacoyl chloride bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën een stuk veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog allerlei andere producten zoals pompen en gebruiksartikelen in verschillende materialen zoals kunststof en metaal. Ook vindt u meerdere opties aan sebacoyl chloride bij ons. Deze vindt u in verschillende soorten en hoeveelheden van verschillende merken. Bekijk de volledige collectie om alle opties te zien.

Sebacoyl chloride kopen?

Heeft u interesse in het sebacoyl chloride van InstruLabo of in één van de andere chemicaliën of producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite