Siliciumcarbide

Siliciumcarbide is een chemische stof die wordt gewonnen uit de verhitting van koolstof en silicium. De stof wordt ook wel carborundum genoemd. Siliciumcarbide is niet oplosbaar in water en heeft een smeltpunt van zo’n 2830 °C. De stof komt zelden voor in de natuur, maar komt wel vaak voor in de ruimte. Siliciumcarbide wordt veel gevonden in koolstofrijke sterren. Op aarde wordt siliciumcarbide alleen in kleine hoeveelheden in meteorieten gevonden. Bent u op zoek naar siliciumcarbide voor in uw laboratorium? Bekijk de verschillende opties in ons aanbod en bestel eenvoudig online.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Siliciumcarbide werking en toepassingen

Siliciumcarbide wordt voornamelijk gebruikt voor polijsten en slijpen. De stof komt dan ook voornamelijk voor als slijpstenen, als polijst- en slijppoeders en wordt vaak gebruikt als korrels op schuurpapier. Carborundum is hier uitermate geschikt voor, omdat de stof zo hard is dat het nauwelijks afbreekt. Daarnaast gebruiken sommige mensen siliciumcarbide als edelsteen. Ze zijn ervan overtuigd dat de werking van siliciumcarbide helend werkt en bepaalde klachten vermindert. Een klein deel van de stof wordt dan gedragen onder de kleding of op een belangrijke plek gelegd. Wilt u carborundum gebruiken in uw laboratorium? Dan is het verstandig om daarvoor het juiste glaswerk aan te schaffen.

Veiligheid bij werken met siliciumcarbide

Er bestaan twee soorten siliciumcarbide: granulair siliciumcarbide en vezelvormig siliciumcarbide. Vezelvormig siliciumcarbide wordt alleen voor specifieke doeleinden gebruikt. Deze vorm van de stof staat geclassificeerd als kankerverwekkend en is dus gevaarlijk voor de gezondheid van de mens. Bij InstruLabo verkopen we alleen granulair siliciumcarbide. Deze stof staat bekend als ongevaarlijk en kan dus in alle veiligheid gebruikt worden.

Chemicaliën en toebehoren bestellen bij InstruLabo

Wilt u siliciumcarbide kopen bij InstruLabo? Dan kunt u dit product en andere items eenvoudig online bestellen. Bij het werken met chemische stoffen als siliciumcarbide is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen om uw gezondheid te beschermen. Daarom vindt u in ons ruime assortiment ook allerlei beschermingsproducten, waaronder oogbescherming. Bent u op zoek naar een specifieke hoeveelheid siliciumcarbide? U vindt de stof bij InstruLabo in hoeveelheden van 10 en 2,5 kilo.

Siliciumcarbide kopen

Heeft u interesse in siliciumcarbide van InstruLabo of in een van de andere chemicaliën of producten die we aanbieden? Bestel deze producten dan online en geniet van betrouwbare en snelle levering. Neem bij vragen of opmerkingen gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder met professioneel en persoonlijk advies. 

Search engine powered by ElasticSuite