Siliconenolie

Siliconenolie is een synthetische olie die gemaakt is van siliconenpolymeren. Een van de belangrijkste eigenschappen van siliconenolie is dat de stof hittebestendig is. Siliconenolie kan worden gebruikt bij hoge temperaturen zonder te verdampen of te breken. Daarnaast is de stof zeer waterbestendig en heeft de olie een laag oplosvermogen in veel organische oplosmiddelen. Siliconenolie is ook zeer stabiel en heeft een lange houdbaarheid. De stof is bestand tegen oxidatie en veroudering, wat betekent dat siliconenolie niet snel afbreekt of verliest aan efficiëntie. Bekijk ons assortiment voor alle varianten van siliconenolie.

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Gebruik van siliconenolie

Siliconenolie is ideaal voor het insmeren van constructies waarin een mengeling van materialen worden gebruikt, zoals metaal, rubber en kunststof. De siliconenolie vermindert wrijving en dempt geluid. Daarmee beschermt de stof de materialen die eronder liggen. Ook piepjes of kraken verdwijnen door materialen in te smeren met siliconenolie. Daarnaast is siliconenolie bestand tegen zeer hoge temperaturen: zelfs bij 250 °C beschermt de olie onderliggende oppervlakken. Door deze eigenschappen wordt siliconenolie op allerlei plekken gebruikt, zowel thuis als in verschillende industrieën.

Wanneer is siliconenolie nodig?

Siliconenolie wordt gebruikt als beschermende olie. Siliconenspray heeft dezelfde werking. Daaruit volgt de logische vraag: wanneer gebruikt u siliconenolie en wanneer siliconenspray? Siliconenspray is bij uitstek geschikt om grote oppervlakken te voorzien van een laagje siliconen. Met de spray bedekt u snel grote gebieden. Heeft u slechts enkele druppels nodig om een specifieke plaats te bedekken met siliconen? Gebruik dan een druppelfles met siliconenolie.

Siliconenolie komt niet alleen in de industrie van pas, maar is ook geschikt voor dagelijks gebruik. Bent u al die plakkerige vliegjes op de neus van uw auto zat? Smeer dat gebied dan in met siliconenolie of -spray en het probleem is zo verholpen. Lopen de rubbers van uw deur niet meer helemaal gesmeerd? Druppel er wat siliconenolie op en ook dat ongemak verdwijnt als sneeuw voor de zon. Kortom, siliconenolie is van toepassing op zowel industrieel als alledaags vlak.

Veiligheid rond siliconenolie

Siliconenolie kan irritatie veroorzaken als het in contact komt met de huid of ogen, dus het is belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie wanneer u de stof gebruikt. Ook is het bij het verwijderen van siliconenolie belangrijk om de juiste afvalverwijderingsmethoden te gebruiken, om te voorkomen dat het de omgeving beschadigt. Draag om blootstelling aan de stof te voorkomen altijd voldoende veiligheidsmiddelen, zoals handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming.

Siliconenolie kopen bij InstruLabo

Heeft u een geschikte variant siliconenolie op het oog? Bestel deze dan snel en eenvoudig online. Ook voor andere chemicaliën kunt u bij ons terecht. In ons ruime assortiment vindt u niet alleen verschillende varianten van siliconenolie, maar ook duizenden andere stoffen en producten. We zorgen voor betrouwbare en snelle levering en bezorgen uw producten bij een bestelling vanaf €500,- gratis bij u thuis of op uw werk. 

Heeft u vragen over siliconenolie, andere producten of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder met professioneel en persoonlijk advies. Zo vindt u gegarandeerd de juist soort siliconenolie en andere benodigde producten.

Search engine powered by ElasticSuite