Sorbinezuur

Sorbinezuur is een natuurlijk voorkomend conserveermiddel. Het komt voor als een kleurloze of witte vaste stof en heeft een zachtzure smaak. Ook is de stof slecht oplosbaar in water en sublimeert het makkelijk. Sorbinezuur kan in speelgoed (waaronder vingerverf), maar ook in verschillende verzorgingsproducten teruggevonden worden. Sorbinezuur heeft de chemische formule CH3(CH)4CO2H en het werd voor het eerst geïsoleerd uit onrijpe bessen van de Sorbus aucuparie (lijsterbes), daarom ook de naam.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Waarvoor wordt sorbinezuur gebruikt?

Sorbinezuur kan als additief voor koud rubber gebruikt worden en als tussenproduct bij de vervaardiging van weekmakers en smeermiddelen. Ook wordt het veel als conserveermiddel in verschillende voedingsproducten toegepast. Het remt in hoge maten de groei van schimmels en gisten. Sorbinezuur kan ook door de condensatiereactie van malonzuur en crotonaldehyde synthetisch bereid worden. Het bestaat uit antimicrobiële middelen, zoals natriumsorbaat, kaliumsorbaat en calciumsorbaat. Deze zouten remmen en voorkomen de groei van schimmels en gisten. Bij InstruLabo is er ALFA AESAR Sorbinezuur 99% beschikbaar en sorbinezuur met synthese kwaliteit

Veiligheid rond sorbinezuur

Bij langdurige of herhalende blootstelling aan sorbinezuur kan dit schade aan uw lichaam veroorzaken. De stof kan huidirritatie, ernstige oogirritatie en irritatie van de luchtwegen veroorzaken. Zorg daarom altijd dat tijdens het werken met deze stof u de ruimte goed ventileert en beschermende kleding draagt. Draag altijd beschermende handschoenen, beschermende kleding, oogbescherming en gelaatsbescherming. Komt de stof toch terecht in de ogen of op de huid, spoel deze dan goed af. Indien mogelijk moeten contactlenzen worden verwijderd.

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen zijn onmisbaar bij het werken met sorbinezuur, omdat ze de ogen beschermen tegen schadelijke spatten, stofdeeltjes en dampen. De ogen zijn bijzonder gevoelig voor chemicaliën en kunnen snel worden beschadigd door zelfs een kleine hoeveelheid. Veiligheidsbrillen zijn ontworpen met sterke, chemisch bestendige materialen die zorgen voor een afsluitende pasvorm om blootstelling te minimaliseren. Door een veiligheidsbril te dragen, verkleint u het risico op oogletsel, wat een veiligere werkomgeving creëert en zorgt dat u zonder zorgen uw werkzaamheden kunt uitvoeren. Het dragen van een veiligheidsbril is daarom een eenvoudige maar essentiële voorzorgsmaatregel bij het werken met gevaarlijke stoffen.

Veiligheidshandschoenen

Veiligheidshandschoenen zijn cruciaal bij het omgaan met sorbinezuur, omdat ze de handen, een van de meest blootgestelde lichaamsdelen, beschermen. Deze handschoenen zijn ontworpen met materialen die specifiek zijn gekozen om te weerstaan aan verschillende soorten chemicaliën en bieden daarmee een effectieve barrière tegen schadelijke stoffen. Door veiligheidshandschoenen te dragen, voorkomt u directe blootstelling aan gevaarlijke vloeistoffen of poeders, wat het risico op verwondingen, brandwonden en huidirritaties aanzienlijk vermindert. Investeren in de juiste veiligheidshandschoenen zorgt voor een veiligere werkomgeving en beschermt uzelf en uw collega's tijdens het werken met gevaarlijke stoffen.

Laboratoriumjas

Een laboratoriumjas is essentieel bij het werken met sorbinezuur, omdat het bescherming biedt tegen onvoorziene morsingen en spatten. Deze jassen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan veiligheidsnormen, gemaakt van materialen die bestand zijn tegen chemicaliën. Ze bedekken de meeste delen van het lichaam en vormen zo een fysieke barrière, wat direct contact met schadelijke stoffen vermindert. Door een laboratoriumjas te dragen, verkleint u het risico op verwondingen en huidirritaties, en zorgt u voor een veiligere werkomgeving. Investeren in een laboratoriumjas is dus een verstandige keuze om uzelf en uw collega's te beschermen.

Waarschuwingsstickers

Waarschuwingsstickers spelen een cruciale rol bij de veiligheid in laboratoria en andere omgevingen waar gevaarlijke chemicaliën worden gebruikt. Deze stickers bevatten duidelijke en herkenbare pictogrammen en waarschuwingsteksten die medewerkers waarschuwen voor potentiële gevaren, zoals giftigheid of ontvlambaarheid. Door deze informatie in één oogopslag zichtbaar te maken, helpen waarschuwingsstickers om werknemers bewust en alert te houden bij het omgaan met gevaarlijke stoffen. Ze verminderen de kans op ongelukken en gezondheidsrisico’s, en zorgen ervoor dat iedereen de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Waarschuwingsstickers zijn daarmee onmisbaar voor een veilige en verantwoordelijke werkplek.

Sorbinezuur bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei chemicaliën tot verschillende beschermingsartikelen en zo dus ook sorbinezuur. Het sorbinezuur is in verschillende hoeveelheden beschikbaar. Zo zijn er verschillende soorten sorbinezuur in verschillende hoeveelheden beschikbaar. Zo bestelt u gemakkelijk de juiste hoeveelheid sorbinezuur bij InstruLabo. 

Sorbinezuur kopen?

Heeft u al gevonden wat u zocht? We hebben bij InstruLabo professionele adviseurs die u persoonlijk verder kunnen helpen als u ergens niet helemaal uitkomt. Neem bij twijfels of vragen dus zeker even contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite