Sorbitol

Sorbitol is een suikervervanger, waarbij de aldehydegroep door een hydroxylgroep vervangen is. Het heeft als formule C6H14O6. Van nature komt sorbitol onder meer in bessen van de wilde lijsterbes voor. Hieruit wordt het eerst geïsoleerd. Ook komt het in kersen, pruimen, peren, appels, zeewier en algen voor.

Sorbitol wordt uit glucose via hydrogenering onder hoge druk, elektrolytische reductie of via katalytische hydrogenering bereid. Bij InstruLabo is sorbitol in hoeveelheden van 500 g bestelbaar. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Wat is sorbitol? 

Sorbitol is een suikervervanger en wordt daarom veel als zoetstof gebruikt. Het kan in onder andere lightproducten, suikervrije diëten en kauwgom teruggevonden worden. Het wordt als vervanging van suiker gebruikt omdat het een energetische waarde heeft die een derde minder dan gewoon suiker is. Ook is het voor de helft minder zoet dan suiker. Hierdoor wordt er wel extra veel van in producten toegevoegd en is het niet aangeraden aan diabetici. Sorbitol wordt ook als vochtvasthoudend middel in tandpasta en cosmetica gebruikt. Ook wordt het als een potentieel sleutelintermediair voor de synthese van alkanen uit biomassa beschouwd. Alkanen zoals hexaan kunnen ontstaan uit volledige reductie van sorbitol. Hexaan kan als een biobrandstof gebruikt worden. De dehydratie van sorbitol levert sorbitaan op. Hiermee worden niet-ionische oppervlakte-actieve stoffen gevormd. 

Sorbitol bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei verschillende chemicaliën tot laboratorium glaswerk, bescherming en zo hebben wij dus ook een ruim assortiment aan sorbitol. Dit vindt u bij InstruLabo in verschillende mengsels, merken en hoeveelheden. Bekijk de volledige collectie sorbitol om al onze opties te bekijken. 

Sorbitol kopen?

Bent u geïnteresseerd in het sorbitol van InstruLabo of in één van onze andere producten? Indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten, neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite