Sucrose

10 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Sucrose is een monosacharide die ook wel bekend staat als tafelsuiker of gewone suiker. Deze stof komt voor in verschillende planten, waaronder suikerbieten, suikerriet en sommige fruitsoorten. Sucrose wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie als zoetstof voor voedingsmiddelen en dranken. Ook wordt de stof gebruikt als een conserveermiddel voor voedingsmiddelen en als hulpstof in medicijnen. Bent u op zoek naar sucrose om te gebruiken in uw laboratorium? Neem dan een kijkje bij ons assortiment van verschillende soorten sucrose en bestel eenvoudig online.

Wat is sucrose?

Sucrose is een monosacharide en staat ook wel bekend als tafelsuiker of gewone suiker. De stof komt voor in verschillende planten, waaronder suikerbieten, suikerriet en ook sommige fruitsoorten. Sucrose komt voor als een wit, kristallijn poeder met een zoete smaak en is een belangrijke bron van energie voor het menselijk lichaam. Het molecuul bestaat uit glucose en fructose. Een van de belangrijkste eigenschappen van sucrose is dat het een hoge zoetkracht heeft. Dit houdt in dat een kleine hoeveelheid van de stof al voldoende is om voedingsmiddelen en dranken te zoeten. Bovendien is sucrose stabiel en kan het worden opgeslagen zonder dat de stof verandert of vervalt.

Toepassingen van sucrose

Sucrose wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie als zoetstof voor voedingsmiddelen en dranken. Daarnaast wordt de stof gebruikt als een conserveermiddel voor voedingsmiddelen en als hulpstof in medicijnen. Natuurlijk kennen we sucrose ook van de dagelijkse toepassing: als tafelsuiker. Menig kopje koffie of zelfgebakken taart wordt gezoet met sucrose. In grote hoeveelheden is sucrose ongezond voor de mens, maar we hebben de stof ook nodig als natuurlijke energiebron.

Sucrose bij InstruLabo

In het ruime assortiment van InstruLabo vindt u verschillende opties aan sucrose. Zo kunt u altijd de geschikte soort vinden voor uw laboratorium. Om sucrose te verwerken, heeft u naast de stof zelf nog andere producten nodig. Ook daarin voorziet InstruLabo. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij ons aanbod aan gebruiksartikelen, die we zowel in kunststof als in metaal aanbieden. De stof sucrose vindt u bij ons in verschillende hoeveelheden en soorten. Bekijk de volledige collectie om alle opties te zien.

Sucrose kopen

Heeft u de juiste soort sucrose gevonden in ons assortiment? Bestel deze dan eenvoudig online en geniet van snelle en betrouwbare levering. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op. De deskundigen van InstruLabo helpen u graag verder met persoonlijk en professioneel advies.

Search engine powered by ElasticSuite