Sulfonzuur

Sulfonzuur is een organische verbinding waarvan de structuur gezien kan worden als zwavelzuur waarin één van de hydroxylgroepen vervangen is door een organische restgroep. De zouten en esters van sulfonzuren worden sulfonaten genoemd. Als derivaten van zwavelzuur zijn de sulfonzuren sterke organische zuren. Sulfonzuur zelf kan ook beschouwd worden als een hypothetisch zuur. Deze verbinding is wel een minder stabiel tautomeer van zwaveligzuur. Sulfonzuur kan dus snel worden omgezet in dit zuur als het al gevormd zou worden. Derivaten van sulfonzuur waarin het waterstofatoom direct aan het zwavelatoom vervangen is door een organische groep zijn wel stabiel. 

... Lees meer
7 producten
Sorteer op

Sulfonzuren

Sulfonzuren vormen een klasse organische zuren. Het zijn sterkere zuren dan de overeenkomstige carbonzuren. Ze hebben namelijk de unieke eigenschap om sterk te binden aan eiwitten en koolhydraten. Sulfonzuren worden ook gebruikt als katalysator en tussenstof bij de bereiding van een groot aantal producten. Sulfonzure zouten zijn belangrijk als detergent en ze beschikken vaak over een antibacteriële werking. Het meest eenvoudige sulfonzuur is methaansulfonzuur. Deze verbinding wordt in de organische chemie regelmatig als reagens gebruikt. 

Veiligheid rond sulfonzuur

Net zoals tijdens het werken met andere chemicaliën is het ook bij sulfonzuur belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Zorg er daarom voor dat u altijd voldoende bescherming draagt zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Indien de stof toch in contact komt met de huid is het belangrijk om deze goed met water af te spoelen. Bij oogcontact met sulfonzuur is het ook belangrijk om deze voor een aantal minuten goed met water te spoelen. Na inslikken van de stof moet deze goed met water worden gespoeld en bij onwel voelen moet er een arts geraadpleegd worden. Na inademing van de stof is het belangrijk om voor voldoende verse lucht te zorgen. 

Sulfonzuur bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Ook vindt u meerdere opties aan sulfonzuur bij ons. Deze vindt u in verschillende soorten en hoeveelheden bij ons. Bekijk het hele assortiment voor al onze opties. 

Sulfonzuur kopen?

Heeft u interesse in het sulfonzuur van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over onze producten of service zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite