Tetrahydrofuran

Tetrahydrofuran wordt geclassificeerd als heterocyclische verbinding, meer specifiek als cyclische ether. De stof, ook wel THF genoemd, is een zeer goed oplosmiddel voor polaire verbindingen zoals pvc, polystyreen, lijmen en nog niet uitgeharde lakken en polyurethaan. De formule van tetrahydrofuran is C4H8O en het komt voor als een kleurloze met water mengbare organische vloeistof met een lage viscositeit. De stof heeft een smeltpunt van -108 °C en het kookpunt van THF is 66 °C. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Toepassingen van tetrahydrofuran 

Tetrahydrofuran wordt voornamelijk gebruikt als oplosmiddel. Door het brede vloeistofbereik en de polaire eigenschappen, is de stof een erg veelzijdig oplosmiddel. In het laboratorium is oplosmiddel dan ook een van de belangrijkste toepassingen van tetrahydrofuran. De stof is basischer dan diethylether en vormt sterkere complexen met bepaalde stoffen. Het is een populair oplosmiddel voor hydroboratiereacties en voor organometaalverbindingen. Hierdoor komt tetrahydrofuran goed van pas bij onder andere het maken van coatings van synthetisch leer, lijmen, pvc en drukinkt. Ook in farmaceutische en agrarische producties wordt de stof gebruikt als oplosmiddel voor reacties en zuiveringen.

Veiligheidsrisico’s rond tetrahydrofuran

Net als bij alle chemicaliën is het ook bij tetrahydrofuran belangrijk om voorzichtig te werk te gaan met de stof. Tetrahydrofuran is bij kamertemperatuur volledig mengbaar met water en daardoor een gevaar voor de huid. Draag daarom tijdens het werken met tetrahydrofuran altijd voldoende bescherming, waaronder beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen. Raadpleeg meteen een arts als u toch wordt blootgesteld aan tetrahydrofuran en twijfelt of klachten heeft.

Bestellen bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei verschillende chemicaliën tot laboratorium glaswerk en bescherming. Natuurlijk mag een ruim assortiment aan tetrahydrofuran bij ons niet ontbreken. Daarom vindt u tetrahydrofuran bij ons in verschillende mengsels, merken en hoeveelheden. De hoeveelheden variëren van 1 liter tot 5 liter. Zo kunt u exact de hoeveelheid aanschaffen die u nodig heeft. Neem een kijkje bij het volledige aanbod van tetrahydrofuran om al onze opties te zien. 

Tetrahydrofuran kopen?

Heeft u interesse in tetrahydrofuran van InstruLabo of een van onze andere producten? Bestel dan snel en eenvoudig via onze webshop. Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze producten of service? Neem dan gerust contact met ons op. Bij InstruLabo helpen onze professionele adviseurs u graag persoonlijk verder bij uw aankoop van tetrahydrofuran of andere producten. 

Search engine powered by ElasticSuite