Thiosulfaat

Natriumthiosulfaat heeft de formule Na2S2O3. Bij kamertemperatuur is natriumthiosulfaat een kleurloze kristallijne stof die meestal als pentahydraat verhandeld wordt. Een andere veelgebruikte naam van thiosulfaat is natriumhyposulfiet. Thiosulfaten zijn zouten van thiozwavelzuur en vormen een klasse van ionaire zwavelverbindingen. Thiosulfaten bestaan uit een verbinding tussen twee zwavelatomen met drie zuurstofatomen gebonden aan één van de twee zwavelatomen. Thiosulfaat bezit een tweewaardig negatieve lading. Thiosulfaten kunnen worden beschouwd als afgeleiden van thiozwavelzuur. 

... Lees meer
12 producten
Sorteer op

Thiosulfaat toepassingen

Thiosulfaat kan voor erg veel gebruikt worden. Het wordt vaak gebruikt om chloor uit oplossingen te verdringen en daarom wordt ook thiosulfaat ook wel eens anti-chloor genoemd. Thiosulfaat wordt daarnaast ook als fixeer in de traditionele fotografie gebruikt. Natriumthiosulfaat wordt ook nog gebruikt bij het looi van leer, in de waterzuivering, in handwarmers en om jodiumvlekken uit kleding te halen. Ook wordt natriumthiosulfaat in conditioner voor waterbedden en voor het aantonen van vitamine C.

Thiosulfaat bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we een ruim assortiment aan chemicaliën en andere producten die u in het laboratorium nodig kan hebben. Zo hebben wij ook een ruime keuze aan natriumthiosulfaat. U vindt het natriumthiosulfaat bij ons in verschillende hoeveelheden en verschillende merken. Al ons natriumthiosulfaat is van goede kwaliteit. Door te bestellen bij InstruLabo profiteert u van een snelle en betrouwbare levering. Ook geven wij persoonlijk en professioneel advies en kunt u bij ons veilig online bestellen.

Natriumthiosulfaat kopen?

Heeft u interesse in het natriumthiosulfaat van InstruLabo of in één van de andere chemicaliën of producten die wij verkopen? Wij beantwoorden graag alle vragen die u heeft dus neem dan zeker contact met ons op!

Search engine powered by ElasticSuite