Triacetine

Triacetine wordt ook wel glyceroltriacetaat genoemd en is een triglyceride (1,2,3-triacetoxypropaan). De stof is het drievoudige ester van azijnzuur en glycerine. Triacetine komt voor als een kleurloze olieachtige vloeistof met een bittere smaak en een lichte geur. Triacetine is goed oplosbaar in aceton, ethanol, benzeen en chloroform. De oplosbaarheid van de stof in water is ca. 58 g/L. Triacetine heeft een dichtheid van 1,1596 g/cm³ bij 20 °C, een smeltpunt van 4,1 °C en een kookpunt van 258 °C.

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Synthese en toepassingen van triacetine

Triacetine, ook wel triacetin genoemd, werd voor het eerst bereid door een Fransman genaamd Mercellin Berthelot. De stof is een kunstmatige chemische verbinding die bereid kan worden door de reactie van glycerine met azijnzuur of azijnzuuranhydride, gevolgd door zuivering door middel van destillatie onder een vacuüm. Triacetine kent verschillende toepassingen in verschillende industrieën. De stof wordt onder andere gebruikt als hulpstof in farmaceutische producten. Daar wordt triacetine ingezet als bevochtigingsmiddel, weekmaker en oplosmiddel. Daarnaast is triacetine een bron van energie uit voedsel voor mensen die op ruimtemissie zijn. De aanname is dat die mensen meer dan de helft van hun voedselenergie uit triacetine kunnen halen.

Veiligheid rond triacetine

Net als bij alle chemicaliën is het ook bij triacetine van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor voldoende bescherming zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming. Indien u toch op enige manier wordt blootgesteld aan triacetine, is het belangrijk om bij twijfels of symptomen een arts te raadplegen.

Triacetine kopen bij InstruLabo

Wilt u triacetine kopen voor uw laboratorium of werkomgeving? Dan bent u bij InstruLabo aan het juiste adres. U vindt triacetine in ons aanbod in verschillende soorten, waardoor u altijd de geschikte variant voor uw toepassing vindt. Heeft u de juiste vorm triacetine gevonden? Bestel deze stof en andere producten dan snel en eenvoudig online. We zorgen voor betrouwbare levering en garanderen producten van hoge kwaliteit. Bekijk ons volledige assortiment voor alle opties aan triacetine en andere stoffen.

Neem bij vragen of opmerkingen over triacetine, andere producten of onze service gerust contact met ons op. Onze deskundigen staan voor u klaar en helpen u graag verder met persoonlijk en professioneel advies.

Search engine powered by ElasticSuite