Triethanolamine

Triethanolamine is een kleurloze viskeuze vloeistof of in vaste vorm zijn het witte hygroscopische kristallen. De stof heeft een typerende ammoniakale geur. Het is een organische verbinding die zowel een tertiair amine als een triol is. Een triol is een molecuul met drie alcoholgroepen. De brutoformule van triethanolamine is C6H15NO3. De oplossing van triethanolamine in water is een matig sterke organische base, die hevig reageert met zuren of oxidatoren en corrosief is ten opzichte van onder andere aluminium en zink.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Toepassingen triethanolamine

Triethanolamine heeft een smeltpunt van 20,5 °C en een kookpunt van 335,4 °C. De stof is erg goed oplosbaar in water, aceton, ethanol en methanol. De stof kan de rol spelen van emulgering, hydratatie, verdikking en PH-balans in de dagelijkse chemische industrie.

Triethanolamine kan worden gebruikt om de pH-waarde te verlagen om zo een product minder zuur te maken. Ook kan het worden toegepast als emulgator om moeilijk mengbare stoffen te maken. Verder kan de stof ook nog worden gebruikt als stabilisator en verdikkingsmiddel. 

Triethanolamine schadelijk

Symptomen van triethanolamine kunnen zijn hoesten, vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid, buikpijn, braken, diarree, bewusteloosheid en storing van de bloedsomloop. Om zo veilig mogelijk te werk te kunnen gaan met triethanolamine is het dragen van bescherming erg belangrijk. Denk hierbij aan beschermende kleding, beschermende handschoenen en oogbescherming.

Komt de stof toch op de huid terecht dan moet deze met water worden afgespoeld. Bij twijfel of aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. Komt het in de ogen terecht dan moeten deze gedurende een aantal minuten met water worden afgespoeld. Bij twijfel of aanhoudende klachten moet ook hier een arts geraadpleegd worden. Na inademing is veel frisse lucht van belang en bij twijfel of aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. Na inslikken van triethanolamine moet de mond gespoeld worden en bij onwel voelen moet er een arts geraadpleegd worden. 

Triethanolamine bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei chemicaliën tot laboratorium glaswerk, bescherming en zo dus ook triethanolamine. Dit is beschikbaar in verschillende soorten, merken en hoeveelheden. Bekijk de volledige collectie om te zien wat we allemaal hebben. 

Triethanolamine kopen?

Bent u geïnteresseerd in het triethanolamine van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem bij twijfels of vragen zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen!

Search engine powered by ElasticSuite