Trinatriumcitraat

Trinatriumcitraat wordt ook wel natriumcitraat genoemd en is één van de drie natriumzouten van citroenzuur. De stof heeft meestal de vorm van grote witte kristallen in kristallijnpoeder zonder geur. Verder komt het voor als een wit tot kleurloze vaste stof en heeft het een zoute, lichtzure smaak. Trinatriumcitraat heeft als molecuulformule C6H5Na3O7 en is goed oplosbaar in water. De stof is praktisch onoplosbaar in alcohol en is vervloeiend in vochtige lucht. Trinatriumcitraat heeft bij 18 °C een dichtheid van 1,76 g/cm³ en heeft een smeltpunt van >300 °C. De stof wordt bereid door de neutralisatie van citroenzuur met natronloog. 

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

De drie natriumzouten van citroenzuur

Trinatriumcitraat is één van de drie natriumzouten van citroenzuur. Verder heb je nog mononatriumcitraat met formule NaH2(C3H5O(COO)3) en dinatriumcitraat met formule Na2H(C3H5O(COO)3). Alle drie de stoffen zijn in de Europese Unie toegelaten als voedingsadditief met als functie zuurteregelaar. 

Trinatriumcitraat gevaarlijk?

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij trinatriumcitraat van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor bescherming zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming.

Indien de stof toch in aanraking met de huid komt is het belangrijk deze goed met water af te spoelen. Na oogcontact met trinatriumcitraat is het belangrijk om de ogen goed met water te spoelen en bij twijfels of aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. Na inslikken van de stof is het belangrijk om goed de mond te spoelen en bij twijfels of onwel voelen moet er een arts geraadpleegd worden. Na inademing van de stof moet er voor voldoende frisse lucht gezorgd worden en bij twijfel of bij aanhoudende symptomen moet er een arts geraadpleegd worden. 

Trinatriumcitraat bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën een stuk veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog allerlei andere producten zoals pompen en gebruiksartikelen in verschillende materialen zoals kunststof en metaal. Ook vindt u meerdere opties aan trinatriumcitraat bij ons. Deze vindt u in verschillende hoeveelheden en soorten van verschillende merken. Bekijk de hele collectie om alle opties te zien. 

Trinatriumcitraat kopen?

Bent u geïnteresseerd in het trinatriumcitraat van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite