Triton x 100

Triton X 100 is een niet-ionisch oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt als emulgator, detergent en oplosmiddel. Het is een gemakkelijk oplosbaar poeder of vloeistof in water en veel organische oplosmiddelen. De eigenschappen van Triton X 100 zijn onder meer het vermogen om vuil en vet te verwijderen en om stoffen te emulgeren en te disperseren. Het wordt vaak gebruikt in reinigingsmiddelen, cosmetica, textielindustrie en laboratoria. Triton X 100 heeft een dichtheid van 1.07 g/cm³, een smeltpunt van 6 °C en een kookpunt van 270 °C.

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Eigenschappen

Onverdunde Triton X 100 komt voor als een heldere stroperige vloeistof. Onverdund heeft de stof een viscositeit van ongeveer 270 centipoise bij 25 °C wat neerkomt op ongeveer 80 centipoise bij 50 °C. Triton X-100 is oplosbaar bij 25 °C in water, tolueen, xyleen, trichloorethyleen, ethyleenglycol, ethylether, ethylalcohol, isopropylalcohol en ethyleendichloride. De stof is onoplosbaar in kerosine, terpentine en nafta, tenzij er een koppelingsmiddel zoals oliezuur wordt gebruikt.

Veiligheid rond triton X 100 

Triton X-100 is een zwak giftige stof. Het is echter wel irriterend voor de huid en ogen en kan allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen. Het is daarom belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het werken met Triton X 100 en het te gebruiken volgens de voorschriften van de fabrikant. Zorg daarom altijd voor voldoende veiligheid en bescherming zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

In geval van contact met de huid of ogen, moet Triton X 100 met water afgespoeld worden en bij klachten moet er een arts geraadpleegd worden. Bij inname van Triton X-100 moet onmiddellijk een arts geraadpleegd worden en dient men het etiket of de verpakking te laten zien.

Het is belangrijk om Triton X 100 op een veilige en verantwoorde manier te gebruiken en de veiligheidsinstructies van de fabrikant te volgen. Als Triton X 100 op de juiste manier wordt gebruikt, kan het een nuttig en effectief middel zijn voor een breed scala aan toepassingen.

Triton X 100 bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk in het laboratorium een stuk veiliger maakt. Ook vindt u verschillende soorten triton X 100 bij ons. Bekijk de volledige collectie om alle opties te zien. 

Triton X 100 kopen?

Heeft u interesse in een triton X 100 van InstruLabo of in één van de andere chemicaliën of producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite