Tryptic

Er zijn verschillende soorten tryptic. Zo bestaat er onder andere tryptic soy broth, tryptic soy agar en tryptic glucose. Deze soorten verschillen van elkaar in eigenschappen en toepassingen. De verschillende soorten tryptic staan bekend voor veel verschillende namen en zijn een groeimedium voor het kweken van bacteriën. Het zijn niet-selectieve stoffen voor algemene doeleinden die voldoende voedingsstoffen leveren om een ​​grote verscheidenheid aan micro-organismen te laten groeien. Bekijk het volledige assortiment aan tryptic en bestel eenvoudig online.

... Lees meer
7 producten
Sorteer op

Tryptic soy agar

Tryptic soy agar bevat enzymatische verteringsproducten van caseïne en sojameel, die aminozuren en andere stikstofhoudende stoffen leveren. Hierdoor is het een voedzaam medium voor een verscheidenheid aan organismen. Glucose is hierbij de energiebron. Natriumchloride handhaaft het evenwicht, terwijl dikaliumfosfaat als buffer optreedt om de pH te handhaven. Agar geëxtraheerd uit een willekeurig aantal organismen wordt gebruikt als geleermiddel.

Tryptic soy broth

Tryptic soy broth, vaak afgekort als TSB, wordt in microbiologische laboratoria gebruikt als kweekbouillon om aerobe bacteriën te laten groeien. Het is een complex medium voor algemeen gebruik dat routinematig wordt gebruikt om bepaalde pathogene bacteriën te laten groeien. Deze hebben doorgaans een hoge voedingsbehoefte. Tryptic soy broth wordt vaak gebruikt in commerciële diagnostiek in combinatie met het additief natriumthioglycolaat, dat de groei van anaeroben bevordert.

Veiligheid bij werken tryptic

Net zoals bij andere chemicaliën is het ook bij tryptic van belang om voorzichtig te werk te gaan. Draag om blootstelling aan de stof te voorkomen daarom ook altijd voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen, zoals handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming. Indien u toch op enige wijze wordt blootgesteld aan de stof is het belangrijk om direct een arts te raadplegen.

Tryptic bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van verschillende optische instrumenten tot laboratorium glaswerk, monstervoorbereiding, chemicaliën en natuurlijk ook nog voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werken met tryptic een stuk veiliger maken. Zo vindt u dus ook verschillende opties aan tryptic bij InstruLabo. U vindt bij ons bijvoorbeeld tryptic soy broth, tryptic soy agar en tryptic glucose. Deze opties bieden we aan in verschillende soorten en hoeveelheden. Bekijk voor alle opties het volledige aanbod. 

Heeft u vragen of opmerkingen over tryptic of andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen geven u graag advies op maat over tryptic en andere chemicaliën en producten.

Search engine powered by ElasticSuite