Tryptone

Tryptone wordt in de microbiologie vaak gebruikt voor het laten groeien van micro-organismen. Hierbij moet u vooral denken aan het laten groeien van schimmels en bacteriën. Tryptone is erg goed oplosbaar in water en wordt verkregen uit de vertering van het eiwit caseïne. Dit noemt men trypsinedigestie, waarbij tryptone als een verzameling peptiden vrijkomt. Bent u op zoek naar tryptone van hoogwaardige kwaliteit? Bekijk dan de opties in ons assortiment en bestel de stof eenvoudig online.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Wat is tryptone?

Tryptone is een wateroplosbaar product dat ontstaat door de gedeeltelijke afbraak van caseïne, een eiwit dat in melk voorkomt. Deze afbraak wordt gestimuleerd door het enzym trypsine. Het eindproduct is een mengsel van aminozuren en peptiden. Dankzij deze samenstelling kan tryptone als een uitstekende voedingsbron voor verschillende bacteriën fungeren.

Eigenschappen van tryptone

De unieke eigenschappen van tryptone maken de stof tot een essentieel ingrediënt in veel laboratoriummedia. Tryptone dient als een rijke bron van stikstof, wat helpt bij de groei van bacteriën. Door de wateroplosbare aard van de stof kan het gemakkelijk worden gemengd met andere stoffen, waardoor tryptone een ideale keuze is voor diverse microbiologische toepassingen.

Waarvoor wordt tryptone gebruikt?

Tryptone is niet zomaar een naam in de wereld van de microbiologie; de stof speelt een cruciale rol in het onderzoek. U zult tryptone vaak tegenkomen in groeimedia die worden gebruikt voor bacteriële kweek. Door de voedzame eigenschappen van de stof kunnen bacteriën in deze media zich snel en efficiënt vermenigvuldigen. Bovendien, buiten het lab, vindt u tryptone ook terug in enkele industriële toepassingen, waaronder de voedselproductie en de cosmetica-industrie. Hierbij komt tryptone goed van pas vanwege de hydraterende en voedende eigenschappen.

Bestel tryptone eenvoudig online

Bent u op zoek naar een betrouwbaar en efficiënt medium voor uw microbiologische experimenten? Dan is tryptone de stof voor u. De stof biedt de ideale omstandigheden voor bacteriële groei en is daarmee een onmisbaar ingrediënt voor elk laboratorium. Bestel tryptone eenvoudig en snel online. Heeft u vragen over tryptone, andere producten of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag met deskundig advies.

Search engine powered by ElasticSuite