Ureum (Urea)

Bij InstruLabo is Ureum (of Urea) in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo is Ureum in hoeveelheden van 500 g en 50 ml beschikbaar. Ook is het in verschillende vormen bij InstruLabo verkrijgbaar. Het is als een oplossing (40%), in Broth Base en in Agar Base beschikbaar. Weet dus goed waar u Ureum voor nodig heeft en welke vorm u hiervan nodig heeft. Als u vragen heeft, kunt u natuurlijk ook contact met ons op nemen. Zo kiest u het juiste product bij InstruLabo. Bekijk hieronder ons complete assortiment. 

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Wat is Ureum? 

Ureum (of Urea) is een stikstofhoudende organische verbinding. Het heeft (NH2)2CO als molecuulformule. Het is een afvalproduct bij de eiwitwisseling in de lever. Bij verhitting ontleedt Ureum in ammoniak en biuret. Ureanen zijn derivaten van ureum, waarbij op een of beide van de stikstofgroepen nog een organische keten zit. Men spreekt van guanidines wanneer alle waterstofatomen op de stikstofgroepen vervangen zijn door organische ketens. De aggregatietoestand is vast en de kleur is wit. De dichtheid is 1,335 g/cm³. Ureum ontleedt bij 133 °C en is bij 1080 g/L oplosbaar in water. Het is goed oplosbaar in water, methanol, glycerine en ethanol. Het is slecht oplosbaar in di-ethylether en chloroform. 

Waarvoor wordt Ureum gebruikt?

Het wordt als meststof in de plantenteelt gebruikt en in uitlaatsystemen van dieselmotoren om schadelijke stikstofoxiden die vrijkomen bij dieselverbranding om te zetten in stikstof en water. Ook wordt er uit methaan, dizuurstof, distikstof en water Ureum geproduceerd. Van dit gewonnen Ureum worden korrels (prils) gemaakt. Met Ureum kunnen ook verschillende indicaties gemaakt worden. Er kan hiermee onderscheid gemaakt worden in pre- en postrenale uremie. Ook kan hiermee controle op het verloop van een ernstige nierinsufficiëntie gecontroleerd worden. Ook bij het controleren op het dieet bij de behandeling van een patiënt die hiervan last heeft, wordt Ureum toegepast. 

Ureum bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u dus ook Ureum. Deze vindt u bij ons in verschillende hoeveelheden en verschillende soorten. Bekijk de hele collectie voor alle opties. 

Ureum kopen?

Heeft u interesse in de Ureum van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite