Vanilline

Vanilline is een organische verbinding en heeft als brutoformule C8H8O3. In een zuivere toestand is vanilline een wit tot lichtgele kristalijn poeder met een naar vanille ruikende geur. Vanilline is slecht oplosbaar in water en tegenwoordig wordt synthetische vanilline vaker gebruikt dan natuurlijke vanilline. Vanilline wordt veel gebruikt als smaakstof in voedingsmiddelen, dranken en farmaceutische producten. Natuurlijk vanille-extract is een mengsel van veel verschillende verbindingen naast vanilline.

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Vanilline in vanille

Vanilline is het hoofdbestanddeel in vanillestokjes en zorgt er ook voor dat vanillestokjes naar vanille smaken. De smaakstof is afkomstig uit de vruchten van de vanille-orchidee. De vraag naar vanille is groter dan wat er wordt aangeboden waardoor vanilline nu ook gewonnen wordt uit lignine of guaiacol. 

Natuurlijke vanilline is dus afkomstig van de vanilleplant, dit is een soort orchidee. Vooral de zaden van de vanilleplant bevatten veel vanilline. De peulen van de vanilline plant moeten eerst worden gerijpt om vanilline vrij te maken.

Gebruik van vanilline

Er wordt steeds vaker synthetische vanilline gebruikt als smaakstof in voedingsmiddelen, dranken en farmaceutische producten. Vanilline wordt het meeste gebruikt als smaakstof in zoete voedingsmiddelen. De ijs-industrie en chocolade-industrie vormen samen 75% van de markt voor vanille als smaakstof. Er worden hier veel kleine hoeveelheden vanilline voor de producten gebruikt. 

Vanilline wordt daarnaast ook gebruikt in de geur industrie. Bijvoorbeeld in parfums om een zoetere geur te creëren. Daarnaast wordt het ook in medicijnen of schoonmaakproducten gebruikt om onaangename geuren en smaken te verbergen. 

Vanilline formule

Vanilline bij Instrulabo

Bij Instrulabo zijn er meerdere opties aan vanilline. De hoeveelheden komen in 100 gram en 500 gram. De vanilline van Instrulabo is van goede kwaliteit. Ook op zoek naar andere chemicaliën? Bij Instrulabo hebben wij een breed assortiment aan chemicaliën en andere producten. 

Vanilline kopen?

Geïnteresseerd in vanillie van Instrulabo of in een van onze andere chemicaliën? Wij staan klaar voor al u vragen dus schroomt u zich niet om deze stellen. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Search engine powered by ElasticSuite