Waterstofperoxide

Waterstofperoxide kopen? LET OP: levering alleen na ontvangst van benodigde documenten (worden toegezonden na bestellen of kunnen vooraf aangevraagd worden) en vaststellen van identiteit.  

Waterstofperoxide wordt ook wel zuurstofwater genoemd en heeft een oxiderende werking. Waterstofperoxide kan voor veel toepassingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld het bleken van tanden en het blonderen van haar. Waterstofperoxide wordt ook vaak gebruikt bij ontstekingen in de mond, hierbij dient u uw mond te spoelen met waterstofperoxide. Daarnaast wordt waterstofperoxide vaak gebruikt als desinfectiemiddel in drinkwater systemen. Naast waterstofperoxide heeft InstruLabo nog meer diverse chemicaliën en oplosmiddelen die u kunt bekijken en bestellen.

... Lees meer
Producten 1-24 van 42
Sorteer op

Eigenschappen van waterstofperoxide 

Waterstofperoxide is een anorganische verbinding wat bestaat uit waterstof en zuurstof. De brutoformule van waterstofperoxide is H2O2. De verbinding tussen de twee zuurstofatomen laat gemakkelijk los. Omdat de twee radicalen makkelijk reageren met andere zuurstofradicalen (of met andere stoffen) is een soort kettingreactie snel ontketend. 

Toepassingen van waterstofperoxide

Zuurstofwater (oftewel waterstofperoxide) wordt onder andere veel gebruikt als ontsmettingsmiddel. Hierbij kunt u denken aan het ontsmetten van ontstekingen en drinkwater of als bleekmiddel bij bijvoorbeeld stoffen, tanden, botten en haar. Waterstofperoxide dat voor bovenstaande toepassingen gebruikt wordt, bestaat doorgaans uit een lage sterkte van tussen de 3% en 12%.

Veilig werken met waterstofperoxide

Waterstofperoxide wat InstruLabo in het assortiment heeft, heeft een waarde van 30%. Door de hoge waarde dienen er voorzorgsmaatregelen genomen te worden voor het veilig verpakken, opslaan en gebruiken van waterstofperoxide.  

Voorzorgsmaatregelen voor het veilig hanteren van waterstofperoxide

  • Verwijderd houden van kleding of brandbare stoffen
  • Draag lichaamsbescherming, oogbescherming en handschoenen
  • Ongebruikte waterstofperoxide nooit in de originele container terugsturen
  • Instrumenten die gebruikt worden voor de behandeling van waterstofperoxide mogen alleen gemaakt zijn van glas, RVS, aluminium of plastic.
  • Waterstofperoxide alleen in goed geventileerde omgevingen gebruiken

Vragen over waterstofperoxide?

Waterstofperoxide kan gevaarlijk zijn indien er niet op de juiste manier mee om wordt gegaan. Om deze reden levert InstruLabo geen waterstofperoxide bij bestellingen zonder de benodigde documenten.

Heeft u nog vragen over waterstofperoxide of over één van onze andere chemicaliën? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite