Waterstofsulfaat

In de wetenschap en de industrie is het van cruciaal belang om te kunnen vertrouwen op chemicaliën van de hoogste kwaliteit. Waterstofsulfaat, ook bekend als zwavelzuur, is een essentiële chemische stof die in diverse toepassingen wordt gebruikt. Bij InstruLabo zorgen we ervoor dat u alleen het beste krijgt, zowel in zuiverheid als in consistentie. Ontdek de voordelen en het brede scala aan toepassingen van waterstofsulfaat en vertrouw op InstruLabo als uw betrouwbare partner. Bekijk nu ons assortiment en bestel direct online.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Wat is waterstofsulfaat?

Waterstofsulfaat, algemeen bekend als zwavelzuur, is een sterk anorganisch zuur. De stof is kleurloos, geurloos en staat bekend om zijn hoge corrosiviteit. Het zuur is een belangrijk reagens in de chemische industrie en speelt een centrale rol in de productie van diverse producten die we dagelijks gebruiken.

Toepassingen van waterstofsulfaat

Waterstofsulfaat, ook bekend als zwavelzuur, speelt een centrale rol in diverse industrieën en wetenschappelijke disciplines. In de industriële productie is de stof een essentieel onderdeel bij de vervaardiging van kunstmeststoffen, kleurstoffen en detergenten. Deze veelzijdigheid strekt zich verder uit tot het laboratoriumonderzoek waar het, vanwege zijn eigenschappen als sterk zuur, een waardevol reagens is in talloze chemische reacties en titraties. Daarnaast wordt waterstofsulfaat gebruikt bij de productie van lood-zuurbatterijen, die in veel voertuigen worden aangetroffen. Ook in de olie-industrie heeft waterstofsulfaat zijn waarde bewezen door een cruciale rol te spelen bij de raffinage van ruwe olie tot bruikbare producten zoals benzine.

Veiligheid bij werken met waterstofsulfaat

Vanwege zijn sterk corrosieve aard is het essentieel om met de grootste zorg om te gaan met waterstofsulfaat. Het is belangrijk om het zuur op een koele, droge plaats te bewaren, uit de buurt van organisch materiaal en basen. Draag altijd beschermende kleding, waaronder een veiligheidsbril en handschoenen, bij het werken met deze stof.

Bestel waterstofsulfaat eenvoudig online

Of u nu een grootverbruiker bent in de industrie of een onderzoeker in een laboratorium, het is van vitaal belang om te kunnen rekenen op de kwaliteit van uw chemicaliën. Met InstruLabo kiest u voor betrouwbaarheid, zuiverheid en service. Bekijk dus snel alle opties aan waterstofsulfaat in ons aanbod en bestel uw chemicaliën en toebehoren eenvoudig online. Heeft u vragen over waterstofsulfaat, andere producten of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite