Wijnsteenzuur

4 producten
Sorteer op

Wijnsteenzuur is een soort dicarbonzuur. Het komt in verschillende soorten fruiten voor en wordt veel gebruikt in de brood- en banketbranche. Het wordt al eeuwen gebruikt door wijnboeren om hun wijn frisser en opgewekt te maken. Het is bij InstruLabo verkrijgbaar als oplossing en in kristalpoedervorm.  

Wat is wijnsteenzuur? 

Wijnsteenzuur (E334) is een natuurlijk zout en kan worden gevonden in producten zoals druiven, bananen, pompelmoezen en tamarinde vruchten. Bij InstruLabo kan je wijnsteenzuur als oplossing kopen. Wijnsteenzuur komt ook voor als een wit, kristallijn poeder en is goed oplosbaar in water. Je kan het toevoegen aan suiker om het suiker zachter te maken. Zo kan je verschillende vormen creëren en gebak versieren met deze vormen. Tiramisu en mascarpone zijn een paar gerechten waarbij wijnsteenzuur veel wordt toegepast. 

Toepassingen van wijnsteenzuur

Wijnsteenzuur wordt vooral gebruikt in de geneeskunde, de brood- en banketbranche, de textielnijverheid en de cosmetica(haarverf). De sector waar wijnsteenzuur het meeste wordt toegepast is de brood- en banketbranche. Het wordt daar gebruikt als bewaarmiddel, rijsmiddel, eiwitstabilisator en voor het vergroten van de hittebestendigheid en volume van eiwit. Wijnsteenzuur kan ook kristallisatie van suikerstropen en verkleuring van gekookte groenten voorkomen. Het kan worden gebruikt voor het versieren en voor het aanpassen van de smaak van verschillende soorten voedsel. Wanneer je wijnsteenzuur toevoegt aan suiker, wordt het verdund. 

Wijnsteenzuur kopen bij InstruLabo

Heeft u nog vragen over wijnsteenzuur of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag. Toch niet wat u zocht? Neem een kijkje naar ons volledige chemicaliën assortiment.

 

Search engine powered by ElasticSuite