Zilverchloride

Zilverchloride behoort tot de zilverhalogeniden en heeft als formule AgCI. Het is een zout dat erg gevoelig is voor licht en wordt gebruikt in de fotografie. Bij blootstelling aan licht vormt de stof zich tot metallisch zilver. Zilverchloride komt in de natuur voor als het zeldzame mineraal chloorargyriet. De stof heeft een dichtheid van 5,56 g/cm³, een smeltpunt van 455 °C en een kookpunt van 1.547 °C. Zilverchloride komt voor als een witte, kristallijne, vaste stof die slecht oplosbaar is in water.

... Lees meer
6 producten
Sorteer op

Toepassingen van zilverchloride

Zilverchloride kent veel verschillende toepassingen. De stof is een veel voorkomende referentie-elektrode in de elektrochemie. Door de lage oplosbaarheid van zilverchloride is de stof ook een nuttige toevoeging aan aardewerkglazuur voor de productie van inglaze-glans. Zilverchloride wordt ook gebruikt als tegengif bij kwikvergiftiging; de stof helpt bij de eliminatie van kwik. Verder kent de stof vele toepassingen in de fotografie.

Veiligheid bij werken met zilverchloride

Net als bij werken met andere chemicaliën geldt ook bij bariumchloride dat van belang is om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor de juiste bescherming, waaronder handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Komt uw huid toch in aanraking met zilverchloride? Spoel de huid dan direct grondig af met water. Doe dit ook bij contact van de ogen met zilverchloride. Na het inslikken van de stof moet ook de mond goed gespoeld worden. Heeft u zilverchloride ingeademd? Zorg dan voor voldoende frisse lucht. Mocht u twijfels hebben of klachten ervaren na blootstelling aan zilverchloride, raadpleeg dan een arts.

Zilverchloride bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Ons aanbod varieert van diverse chemicaliën en glaswerk tot pompen en bescherming en veiligheidsartikelen. Natuurlijk vindt u ook zilverchloride in ons assortiment. De stof is bij InstruLabo beschikbaar in verschillende soorten, merken en hoeveelheden, variërend tussen 25 gram, 100 gram en 500 gram. Bekijk het hele assortiment voor al onze opties.

Zilverchloride kopen?

Heeft u interesse in het zilverchloride van InstruLabo of in een van onze andere producten? Bestel deze producten dan snel en eenvoudig via InstruLabo.nl. Heeft u vragen of hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan zeker even contact met ons op. De professionele adviseurs van InstruLabo helpen u graag persoonlijk verder bij het vinden van de juiste artikelen.

Search engine powered by ElasticSuite