Zilversulfaat

Zilversulfaat is het zilverzout van zwavelzuur. De stof komt voor als lichtgele tot kleurloze kristallen met als brutoformule Ag2SO4. Zilversulfaat heeft een dichtheid van 5,45 g/cm³, een smeltpunt van 652 °C en een kookpunt van 1085 °C. De stof is goed oplosbaar in salpeterzuur en matig oplosbaar in water. Zilversulfaat kent verschillende toepassingen, waaronder als katalysator in de Kjeldahl-bepaling. Bekijk hieronder het volledige assortiment en bestel zilversulfaat eenvoudig online.

... Lees meer
5 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
per pagina

Toepassingen van zilversulfaat

Zilversulfaat is een nuttige chemische stof, vooral bekend om zijn rol als katalysator in de Kjeldahl-bepaling. Deze methode, vernoemd naar de Deense scheikundige Johan Kjeldahl, is een aanpak om de hoeveelheid stikstof in een monster te meten. Zilversulfaat in combinatie met deze bepaling wordt in vele industrieën toegepast, waaronder in voedings- en milieulaboratoria.

In de Kjeldahl-methode fungeert zilversulfaat als katalysator. Dit betekent dat de stof de snelheid van de chemische reactie verhoogt zonder zelf te worden verbruikt of te veranderen. Specifiek helpt zilversulfaat bij de omzetting van organisch gebonden stikstof naar ammoniak, een stap die essentieel is in de Kjeldahl-bepaling.

Veiligheid rond zilversulfaat

Veiligheid is essentieel bij het werken met chemicaliën zoals zilversulfaat. Het is cruciaal om beschermingsmiddelen te gebruiken, zoals handschoenen, veiligheidskleding en oogbescherming.

Zilversulfaat kan schade aan de ogen veroorzaken, dus het is belangrijk om altijd een veiligheidsbril te dragen. Als uw ogen toch in aanraking komen met zilversulfaat, spoel ze dan onmiddellijk uit met stromend water gedurende tien minuten. Houd uw ogen open terwijl u spoelt en neem zo snel mogelijk contact op met een oogarts.

In geval van inslikken en als u zich niet goed voelt, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken. Ook bij inademing of huidcontact met zilversulfaat, vooral als de symptomen aanhouden, raadpleegt u een arts. Veilig werken met zilversulfaat is een kwestie van voorzichtigheid en het nemen van de juiste veiligheidsmaatregelen.

Online kopen bij InstruLabo

Heeft u de juiste vorm zilversulfaat op het oog? Bestel deze stof en andere producten dan snel en eenvoudig online. Bekijk ons uitgebreide assortiment om alle opties aan zilversulfaat te zien. Ook voor andere producten, zoals pompen, veiligheidsartikelen en kunststof gebruiksvoorwerpen, kunt u bij ons terecht.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over zilversulfaat of andere producten, neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag met professioneel advies op maat.

Search engine powered by ElasticSuite