Zink poeder

Zink poeder is een witte stof die voornamelijk in de verfindustrie en farmaceutische sector wordt gebruikt. In verf wordt zink poeder gebruikt als een beschermende coating of als een reductiemiddel. De stof is ook zeer corrosie-beschermend, waardoor zink poeder vaak als coating over bepaalde metalen wordt gebruikt. Hierdoor zijn de metalen beschermd tegen corrosie. Bij InstruLabo bieden we zink poeder aan in verschillende toestanden en hoeveelheden. Bekijk ons volledige assortiment voor alle opties aan zink poeder.

... Lees meer
23 producten
Sorteer op

Waar wordt zink poeder voor gebruikt?

Zink poeder kent veel uiteenlopende toepassingen. Natuurlijk wordt zink poeder veel gebruikt om onder andere coatings te maken. Daarmee beschermt de stof metalen tegen corrosie. Ook werkt de stof in sommige gevallen als reductiemiddel.

Daarnaast wordt zink poeder ingezet in de productie van sieraden. Zink poeder met de kleinste korrelgroottes is bijvoorbeeld zeer geschikt voor verwerking in armbanden, ringen en kettingen. Verder kan de stof gebruikt worden in diamantgereedschappen, soldeerkoolborstels en primers. 

Tot slot is zink een belangrijk materiaal dat voorkomt in de mens. Een tekort aan zink wordt zelfs geassocieerd met allerlei ziektes en aandoeningen, waaronder een groeiachterstand, vatbaarheid voor infecties en diarree. Let op: neem zink poeder niet zomaar in, maar raadpleeg altijd een gezondheidsdeskundige wanneer u vermoed een zinktekort te hebben.

Is zink poeder gevaarlijk?

Zink poeder is in essentie geen gevaarlijke stof voor de mens. Wel kan incorrect gebruik van de stof, of de verkeerde vorm van de stof, leiden tot gezondheidsklachten. Daarom is het bij het werken met zink poeder, net al bij andere chemicaliën, aan te raden om de juiste beschermende kleding te dragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handschoenen om de huid van uw handen tegen zink poeder te beschermen en labjassen om te voorkomen dat chemicaliën in uw kleding terecht komen.

Heeft u gewerkt met zink poeder en merkt u gezondheidsklachten op? Of heeft u de stof ingeademd? Raadpleeg dan altijd een arts.

Koop uw zink poeder bij InstruLabo

Heeft u de vorm zink poeder gevonden waar u naar op zoek was? Bestel deze stof en andere producten dan eenvoudig online. We leveren de producten zowel in binnen- als buitenland en zorgen dat uw bestelling snel bij u bezorgd wordt. 

Heeft u vragen over zink poeder, andere producten of onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen denken graag met u mee en geven waar nodig advies op maat over zink poeder en andere chemicaliën.

Search engine powered by ElasticSuite