Zwavel poeder

Zwavel poeder is een poeder dat bij veel processen in ons lichaam is betrokken. Zwavel is een belangrijke bouwsteen voor je lichaam en bij een gebrek aan deze stof kan je lichaam minder goed functioneren. Zwavel is een vast materiaal in de groep niet-metalen met een verscheidenheid aan allotrope-modificaties. Er zijn bepaalde aminozuren en co-enzymen die zwavel bevatten. De chemische industrie gebruikt de meest elementaire zwavel om zwavelzuur te produceren. Dit is een van de belangrijkste en meest producerende basischemicaliën. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Zwavel poeder

Zwavel is een niet-metaal en heeft een heldere gele kleur. Zwavel poeder is zelf geurloos. Bij verbranding van zwavel poeder straalt het een blauw licht uit en vormt daarbij het stekende zwaveldioxide. In water is zwavel poeder niet oplosbaar, maar in koolstofdisulfide lost de stof wel goed op. In de chemische industrie wordt zwavel poeder erg veel gebruikt als grondstof voor verbindingen.

Zwavel poeder is een fijn zwavel soort en wordt ook wel bloem zwavel of stuifzwavel genoemd. Zwavel poeder wordt voor planten erg veel in de tuinbouw gebruikt voor bestrijding van echte meeldauw op sierteeltproducten en in de biologische fruitteelt om wespennesten uit te roken.

Zwavel is een scheikundig element en heeft als symbool S en als atoomnummer 16. Zwavel poeder heeft een dichtheid van 2.1 en smelt op 119 graden celcius. Zwavel zit normaal gesproken in onze voeding, maar door de manier waarop eten wordt bereidt gaat dit vaak verloren. 

Zwavel poeder gevaren

Zwavel poeder kan huidirritatie veroorzaken. Het is daarom belangrijk om na het werken met zwavel poeder goed de handen te wassen. Verder is het dragen van bescherming ook van belang. Denk hierbij aan beschermende handschoenen, beschermende kleding, oogbescherming en gelaatsbescherming. Als zwavel poeder in contact met de huid komt moet dit worden gewassen met water zeep. Bij huidirritaties is het van belang om een arts te raadplegen. Bij te veel inademing kan zwavel poeder ook ademhalings irritaties met zich mee brengen. Zorg dan voor voldoende frisse lucht en bij meer klachten is het belangrijk om een arts te raadplegen. 

Zwavel poeder bij InstruLabo

Bij InstruLabo verkopen wij goede kwalitatieve zwavel poeder. Het wordt verkocht in twee verschillende hoeveelheden, namelijk 500 gram en 1 kilogram. Niet kunnen vinden wat u zocht of nog op zoek naar andere chemicaliën voor in het laboratorium? Neem een kijkje naar ons gehele aanbod. Wij verkopen alles wat gebruikt kan worden in het laboratorium. 

Zwavel poeder kopen

Geïnteresseerd in de zwavel poeder van InstruLabo? Wij beantwoorden graag enige vragen die u heeft over onze producten dus neem bij twijfels of vragen zeker contact met ons op! Wij beschikken de kennis om over al onze producten professioneel en persoonlijk advies te geven.

Search engine powered by ElasticSuite