Colorimeter Nessler glas ring 50-100 ml 200 x 32 mm (laag model)

Colorimeter Nessler ring 50-100 ml 200 x 32 mm (laag model)

(0 reviews)
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

De Colorimeter Nessler glas ring is een glazen buis die wordt gebruikt bij colorimetrie. Deze colorimeter is gemaakt van laboratoriumglas, wat bestaat uit borosilicaatglas. Deze speciale soort glas is hittebestendig en heeft een lange levensduur. Er past 100 ml in de Colorimeter Nessler glas ring en heeft een omtrek van 200 (H) x 32 mm (B). 

Wat is colorimetrie?

Colorimetrie wordt toegepast wanneer men de absorptie van licht van een bepaalde stof wilt weten. Dit is te meten door verschillende golflengtes van licht op het monster toe te passen. Op basis hiervan wordt het sterkste absorptie punt bepaald. Daarna wordt de rest van de analyse uitgevoerd. Er wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde “blanco colorimeter” om te zien hoeveel licht er geabsorbeerd wordt. In de blanco colorimeter zitten dezelfde stoffen als het monster, alleen zonder de stof waarvan men de absorptie van licht wilt meten. Zo kan men makkelijk de verschillen tussen beide monsters zien. 

Colorimeter kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar colorimeters? Nog op zoek naar ander glaswerk? Bekijk dan even ons volledige laboratorium glaswerk assortiment. Heeft u nog vragen over colorimeters of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Meer informatie
SKU 203.080
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite