Digitale thermometer EM50; -100+1200°C

Digitale thermometer EM50; -100+1200°C
(0 reviews)
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Bent u op zoek naar een nauwkeurige manier om temperaturen te meten in uw laboratorium? Digitale thermometers zijn de oplossing. Bij InstruLabo vindt u digitale thermometers die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Of het nu gaat om experimenten die nauwkeurige temperatuurmetingen vereisen of routinecontroles, onze digitale thermometers bieden betrouwbaarheid en precisie. 

Hoe werkt een digitale thermometer?

Digitale thermometers meten de temperatuur met een sensor, zoals een thermistor die veranderingen in elektrische weerstand vertaalt naar temperatuur, of een thermokoppel dat een (temperatuurafhankelijk) voltage genereert. Deze signalen worden elektronisch verwerkt tot een nauwkeurige temperatuurmeting en weergegeven op een digitaal scherm. Hun nauwkeurigheid, gebruiksgemak en snelle respons maken ze essentieel in medische, wetenschappelijke en industriële toepassingen.

Kenmerken van onze digitale thermometers

Onze digitale thermometers zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en nauwkeurigheid. Ze zijn uitgerust met een digitaal display dat de temperatuur duidelijk en snel weergeeft. Uniek in ons assortiment is de thermometer dat niet alleen de temperatuur meet, maar ook de luchtvochtigheid, waardoor het een veelzijdige keuze is voor zowel temperatuur- als vochtigheidscontrole. Deze functies maken onze digitale thermometers een onmisbaar hulpmiddel in elk laboratorium.

Hoe wordt een digitale thermometer gebruikt in een laboratorium?

In een laboratorium kan een digitale thermometer op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van de specifieke vereisten van de experimenten of processen. Hier zijn enkele algemene manieren waarop deze thermometers worden ingezet:

  • Kwaliteitscontrole: In veel laboratoriumprocedures is het handhaven van een specifieke temperatuur noodzakelijk voor de kwaliteit van het product of de betrouwbaarheid van de resultaten. 
  • Monitoring van omgevingscondities: In sommige laboratoria is het monitoren van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid belangrijk, vooral in biologische of chemische laboratoria waar monsters gevoelig kunnen zijn voor temperatuur- en vochtigheidsschommelingen.
  • Reactiekinetiek: In de chemische kinetiek worden digitale thermometers gebruikt om de temperatuur van reacties te monitoren, wat belangrijk is voor het bepalen van de snelheid en het mechanisme van chemische reacties.
  • Calibratie en verificatie: Digitale thermometers worden ook gebruikt voor het kalibreren van andere temperatuurgevoelige apparatuur in het laboratorium, om de nauwkeurigheid en consistentie van deze instrumenten te verzekeren.

Deze thermometers bieden een snelle, betrouwbare en gemakkelijk af te lezen methode voor temperatuurmetingen, wat cruciaal is in een laboratoriumsetting waar precisie en betrouwbaarheid van de gegevens van het grootste belang zijn.

Waarom kiezen voor InstruLabo?

Bij InstruLabo begrijpen we het belang van nauwkeurige meetinstrumenten in wetenschappelijk onderzoek. Daarom bieden we alleen digitale thermometers van de hoogste kwaliteit aan. Kies voor InstruLabo voor uw laboratoriumbenodigdheden en profiteer van onze expertise en kwaliteitsproducten. Heeft u nog vragen over de digitale thermometers of een van onze andere producten? Neem dan contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Meer informatie
SKU 979.068
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30
Neem contact met ons op
Search engine powered by ElasticSuite