Medicijnbekers

Bij InstruLabo weten we hoe essentieel nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zijn in de medische en laboratoriumomgeving. Onze medicijnbekertjes zijn speciaal ontworpen om aan deze cruciale behoeften te voldoen. Of u nu in een laboratorium werkt, in de gezondheidszorg, of deze voor persoonlijk gebruik nodig heeft, onze medicijnbekertjes garanderen een precieze dosering voor elke toepassing. Neem geen risico's met de gezondheid; kies voor onze kwalitatieve medicijnbekertjes.

... Lees meer
6 producten
Sorteer op

Wat is een medicijnbekertje?

Een medicijnbeker, ook wel medicijnbekertje genoemd, is een klein bekertje dat gebruikt wordt voor het afmeten, mengen, en toedienen van medicijnen, vooral in vloeibare vorm. Deze bekertjes zijn ontworpen om nauwkeurige doseringen mogelijk te maken, wat essentieel is voor zowel de effectiviteit van de medicatie als de veiligheid van de patiënt. Hier zijn enkele kenmerken van medicijnbekers:

  • Schaalverdeling: Medicijnbekers hebben vaak duidelijke maatstreepjes of schaalverdelingen op de zijkant, waarmee gebruikers precies kunnen zien hoeveel vloeistof ze erin hebben gedaan. Deze markeringen kunnen in verschillende maateenheden zijn, zoals milliliters (ml), theelepels (tsp), of eetlepels (tbsp).
  • Materiaal: Ze zijn meestal gemaakt van plastic of glas. Plastic medicijnbekers zijn lichtgewicht, goedkoop en wegwerpbaar, terwijl glazen bekertjes duurzamer en herbruikbaar zijn.
  • Capaciteit: De capaciteit van medicijnbekers varieert, maar veelvoorkomende maten zijn 15 ml, 30 ml, en soms groter. De keuze van de grootte hangt af van de dosering die moet worden toegediend.
  • Toepassingen: Naast het gebruik in de medische sector, worden medicijnbekers ook gebruikt in laboratoria voor het afmeten van chemicaliën en in onderwijsinstellingen voor demonstraties en experimenten.
  • Veiligheid: Voor patiënten die thuis medicijnen gebruiken, bieden deze bekertjes een eenvoudige en veilige manier om hun dosering te controleren. Dit is vooral belangrijk voor medicijnen waarbij nauwkeurigheid van dosering cruciaal is.

Medicijnbekers zijn dus een belangrijk hulpmiddel in zowel de gezondheidszorg als in onderzoekslaboratoria, waar precisie en veiligheid voorop staan.

Medicijnbekers 30 ml

De 30 ml medicijnbekers van InstruLabo zijn een toonbeeld van precisie en gebruiksgemak. Deze maat is bijzonder populair vanwege de veelzijdigheid en geschiktheid voor een breed scala aan toepassingen. Ze zijn ideaal voor het afmeten van medicatie, laboratoriumproeven, of zelfs in onderwijsinstellingen. Hun heldere schaalverdeling en stevige constructie maken ze betrouwbaar en duurzaam.v

Search engine powered by ElasticSuite