Cuvetten

Cuvetten kopen? Bij InstruLabo zijn cuvetten in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo kiest u al snel de cuvetten die u nodig heeft. Zo zijn er bij InstruLabo cuvetten in verschillende maten beschikbaar, maar deze zijn ook in verschillende hoeveelheden bestelbaar. Zo kunt u pakketten van 50 stuks en pakketten van 100 stuks bestellen. Cuvetten worden van verschillende soorten materialen gemaakt.

... Lees meer
10 producten
Sorteer op

Wat is een Cuvet?

Cuvetten zijn, veelal vierkante of rechthoekige, cellen voor metingen in een spectrofotometer. Het cuvet wordt dan geplaatst tussen een lichtbron en de lichtmeter. Het licht legt een bepaalde afstand af (de weglengte) door het monster, waarbij een deel van het licht geabsorbeerd wordt. De hoeveelheid licht die doorgelaten wordt, wordt gemeten door de lichtmeter.

Cuvetten voor spectroforometers

In de techniek dat Spectrofotometrie heet, kunnen kwantitatieve metingen van bepaalde chemische stoffen en materialen verricht worden. Zonder een cuvet is dit proces niet mogelijk.

Welke weglengtes cuvetten zijn er?

Er bestaan cuvetten met uiteenlopende weglengtes, van 0,01 mm tot 100 mm. Cuvetten met een weglengte van 10 mm worden het meest gebruikt. Cuvetten met een weglengte van minder dan 1 mm zijn alleen geschikt voor zeer zuivere monsters.

Cuvet kopen, welk materiaal?

Afhankelijk van de toepassingen kan voor een cuvet van een bepaald materiaal gekozen worden. Welk materiaal voor het cuvet het geschikt is, hangt af van de eigenschappen van het monster en de golflengte waarbij gemeten wordt. De kunststof cuvetten kan met het beste kopen als men snel wil kunnen meten en niet steeds de cuvetten wil reinigen.

Polymethylmethacrylaat cuvetten

Polymethylmethacrylaat (PMMA) wegwerpcuvetten kunnen gebruikt wordt voor metingen bij een golflengte tussen 300 en 900 nm. Echter is de bestendigheid tegen organische oplosmiddelen is slecht.

Polystyreen cuvetten

Polystyreen (PS) wegwerpcuvetten zijn geschikt voor toepassingen tussen 400 en 900 nm en doorgaans ook niet geschikt voor organische oplosmiddelen.

Cuvetten kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar cuvetten? Heeft u nog vragen over cuvetten of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite