Injectiespuiten

Injectiespuit kopen bij InstruLabo? De wegwerp injectiespuiten bestaan uit een kunststof cilinder met aan de andere kant een conus. Een conus is de tip waarop een injectienaald wordt bevestigd. De glazen injectiespuiten zijn voorzien van een glazen cilinder en zijn bedoeld om steeds weer gebruikt te kunnen worden. De wegwerp injectiespuiten op deze pagina zijn hier echter niet voor bedoeld.

... Lees meer
Producten 1-24 van 49
Sorteer op

Hoe werkt een injectiespuit?

De conus van de injectiespuit kan diverse vormen hebben. Tegenwoordig is het vrijwel altijd een Luer conus of een Luer-Lock conus, waarbij de naald stevig bevestigd kan worden aan de injectiespuit. Aan de andere zijde hebben de injectiespuiten een goed aansluitende plunjer. Dit wordt ook wel een stamper of zuiger genoemd. Hiermee wordt de vloeistof in de injectiespuit opgezogen en ook weer uit de injectiespuit gestoten. Om de vloeistof te injecteren, dient een naald gebruikt te worden, maar ook zonder naald kan de vloeistof uit de injectiespuiten ergens aan toegevoegd worden. Dit is een veel toegepaste techniek in laboratoria om snel een bepaalde hoeveelheid vloeistof te kunnen doseren.

Twee- of driedelige injectiespuit kopen

Voor het kopen van een injectiespuit, is het belangrijk om de verschillende soorten te kennen. Er wordt namelijk een onderscheid gemaakt tussen de injectiespuiten in twee- en driedelige spuiten. De cilinder van de injectiespuit is voor beide uitvoeringen gelijk (cilinder met een specifieke maatverdeling) en een plunjer. De cilinder vormt één geheel met de conus.

Een driedelige injectiespuitspuit heeft als extra een rubber (gesiliconiseerd) afsluitdopje wat op de plunjer is bevestigd. De voordelen bij het kopen van een driedelige injectiespuit zijn:

  • een goede afdichting tussen cilinder en plunjer
  • een soepele beweging van de plunjer

Het rubber van de injectiespuit kan mogelijk aangetast worden door bepaalde chemicaliën. Daardoor kan het rubber vervormen en minder soepel werken. In dit soort gevallen kan er beter gekozen worden voor het kopen van een tweedelige injectiespuit.

Injectiespuiten bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van chemicaliën tot pompen en diverse beschermingsmiddelen en zo vindt u bij ons ook een ruimaanbod aan verschillende soorten injectiespuiten. De injectiespuiten vind je in veel verschillende soorten en maten. Bekijk ons gehele aanbod aan injectiespuiten om te zien wat we precies hebben.

Welke injectiespuit kopen?

Heeft u interesse in één van de injectiespuiten van InstruLabo? Er is keuze genoeg, in uitvoering en in inhoud. Twijfelt u nog welk soort injectiespuit u het beste kunt kopen, neem dan contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite