Pipet

Pipet kopen bij Instrulabo? Voordat je een pipet koopt, is het belangrijk om de verschillende soorten pipetten te kennen. Bij de disposable pipetten maken we onderscheid tussen: meet pipetten en pasteur pipetten. We leggen hier de verschillen uit, zodat jij eenvoudig de juiste pipet kan kopen.

... Lees meer
Producten 1-24 van 61
Sorteer op

Kunststof meet pipet kopen

Meetpipetten van kunststof (ook vaak serologische pipetten genaamd), zijn uit één

 stuk gemaakt. Per inhoudsmaat van de pipet is er binnen een fabricaat vaak een kleurcode toegekend, zodat snel te achterhalen is met welke pipet inhoud gewerkt wordt. Meetpipetten zijn voorzien van een maatverdeling, zodat nauwkeurig een bepaalde hoeveelheid vloeistof door middel van het pipet verplaatst kan worden. Het is dus handig om dit type pipet te kopen als een exacte bepaling van de hoeveelheid vloeistof belangrijk is.

kunstof meet pipetten

Steriele of niet-steriele pipet kopen?

Afhankelijk van de toepassing voor de meetpipet kan voor een steriele of niet-steriele pipet kopen. Bij de steriele uitvoering is er vaak een keuze in de hoeveelheid pipetten die in een verpakking zitten, welke per stuk verpakt zijn. Op die manier blijven de meetpipetten die niet direct gebruikt worden, steriel.

Een pipet schoonmaken doet u zo

De voordelen van het regelmatig onderhouden van pipetten worden vaak over het hoofd gezien. Zo kan het ervoor zorgen dat de instrumenten en monsters ook schoon blijven. Een pipet reinigen kan eenvoudig in 3 stappen worden voltooid

  1. Inspecteer de zuiger en controleer op inkepingen en corrosie.
  2. Gebruik een wattenstaafje met een lange steel dat is bevochtigd met een reinigings- of ontsmettingsmiddel.
  3. Controleer de binnenkant van de schacht op obstructies.

Pasteur pipet kopen

De pasteur pipetten zijn niet-geijkte pipetten en zijn dus niet bedoeld om een precieze hoeveelheid vloeistof te verplaatsen. Dit pipet koop je dus als de exacte hoeveelheid vloeistof niet belangrijk is. Dit type pipet wordt een pasteur pipet genoemd.

pasteur pipetten

 

De oorsprong van de pasteur pipet

Van oorsprong zijn pasteur pipetten gemaakt van glas en worden ze gebruikt in combinatie met kleine pipet speentjes. In die uitvoering kan dit type pipet voorzien zijn van een wattenprop. Reeds geruime tijd zijn er ook plastic pasteur pipetten waarbij ballon en pipet één geheel vormen. De meeste organische oplosmiddelen kunnen niet met een plastic pipet worden opgezogen. Het plastic van de pipet kan namelijk oplossen.

Wat zijn de toepassingen van de pasteur pipet

Afhankelijk van de toepassing kan voor een steriele of niet-steriele pipet gekozen worden. Het volume van de pasteurpipet staat meestal op de pipet zelf vermeld, maar is niet nauwkeurig genoeg om te kunnen dienen als maatstaf om een exacte hoeveelheid vloeistof te verplaatsen. Pasteur pipetten worden vooral gebruikt als men met kleine hoeveelheden (druppels) wil werken. Dit soort pipetten kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een maatkolf te vullen tot de streep of om de pH van een vloeistof geleidelijk te veranderen door een zuur of loog toe te voegen als druppels.

Wegwerp pipet kopen?

Bij InstruLabo is een breed assortiment aan wegwerp meet pipetten en pasteur pipetten te koop. Deze pagina helpt je bij het kiezen van de juiste pipet. Uiteraard is er bij InstruLabo ook een groot assortiment pipet tips verkrijgbaar.

Naast disposable pipetten, beschikken wij ook over glaswerk met verdeling of kunststof pipetten (meet pipetten, pasteur pipetten en vol pipetten). Twijfelt u welk soort pipet voor u de juiste optie is, neem dan contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite