Pipettips

Een pipetpunt wordt ook wel pipettip genoemd. Het is een product dat wordt gecombineerd met een pipet. Een pipet wordt gebruikt om een bepaalde hoeveelheid van een vloeistof op te nemen en te transporteren. De pipetpunt wordt geplaatst aan het uiteinde van de pipet. Dit is het gedeelte waar de vloeistof in terecht zal komen doordat de pipet een vacuüm effect creëert. Door het vacuüm zuigt de pipetpunt de vloeistof op. De pipet is herbruikbaar en de pipetpunt is wegwerpbaar.

... Lees meer
Producten 1-24 van 124
Sorteer op

Verschillende soorten pipettips uitgelegd

Pipettips

Pipettips zijn er in diverse soorten en verpakkingen. De standaard pipettips zijn bedoeld voor de meest eenvoudige werkzaamheden. In combinatie met een meerkanaalspipet, kan gekozen worden voor pipettips in een verpakking in rek, zodat de tips eenvoudig op de pipet gestoken kunnen worden.

Filtertips

Filtertips zijn voorzien van een filter in de tip. Hierdoor wordt vervuiling voorkomen. Ook deze pipettips met filter zijn weer verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en verpakkingsopties. InstruLabo kan u voorzien van de pipettips van veel aanbieders en er zijn ook mogelijkheden om neutrale pipettips te kopen.

Steriele pipettips

Verder wordt er onderscheid gemaakt tussen steriele en niet-steriele pipetpunten en filtertips. Wanneer een pipetpunt steriel is, betekent dit dat het product is behandeld zodat er geen micro-organismen meer leven op de pipetpunt. Vooral als er onderzoek wordt gedaan naar micro-organismen is het van belang dat er geen andere micro-organismen leven op de pipetpunt. Een steriele pipetpunt is niet nodig wanneer er wordt gewerkt met stoffen waardoor micro-organismen niet kunnen overleven. Een voorbeeld van zo’n stof is zoutzuur.

Bestel uw pipetpunten bij InstruLabo

Naast een grote hoeveelheid pipetpunten, vindt u bij InstruLabo diverse gebruiksvoorwerpen voor eenmalig gebruik: disposables. Neem een kijkje in het volledige assortiment om alle opties aan pipetpunten en toebehoren te bekijken.

Maak een bewuste keuze voor de juiste pipettip, waarbij het gewenste resultaat centraal staat. U heeft de keuze uit diverse verpakkingsmogelijkheden, met of zonder filter, steriel of niet-steriel, vrij van DNA, RNase, endotoxines, ATP, PCR enzovoort. Voor advies over pipettips of een monster kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Search engine powered by ElasticSuite