Swabs

Swabs zijn wattenstokjes waarmee vaak materiaal wordt verzameld voor laboratoriumonderzoek. Swabs zijn goed voor eenmalig gebruik. In de afgelopen jaren heeft vrijwel iedereen kennis gemaakt met de swab. Dit is namelijk het speciale wattenstaafje waarmee testmateriaal wordt afgenomen. Swabs zijn vaak dunner dan normale wattenstaafjes en worden vaak steriel verpakt. In ons assortiment zijn er meerdere opties waardoor u de juiste swabs kunt aanschaffen.

... Lees meer
10 producten
Sorteer op

Soorten Swabs

Swabs zijn er in diverse maten, materialen en hoeveelheden. Op deze manier kunt u de juiste swabs aanschaffen. Bij instrulabo hebben wij de plastic staaf met viscose tip stuart. Hier hebben we ook de swab Amies vloeistof voor. Verder hebben wij ook swabs met houten staven en katoenen tips of swabs van polyester met een lang handvat. De swabs komen vaak in aantallen van 50 of van 100. Kortom, er is bij ons voldoende keuze aan swabs en andere benodigdheden.

Gebruik van swabs

Met swabs kunnen er meerdere dingen worden onderzocht. Denk hierbij aan DNA maar ook testen van influenza en luchtweginfecties. Met de swabs worden vaak neusuitstrijkjes en monduitstrijkjes verzameld, maar ook vaginale uitstrijkjes. Swabs worden niet alleen gebruikt bij mensen. Ook voor dieren zijn swabs erg handig. Zelfs voor de wat kleinere dieren kunnen swabs gebruikt worden. Kijk bijvoorbeeld naar bijen. De swabs passen niet in de monddelen van de bij, maar zijn wel ideaal voor een afname in de bijenkast.

Afnemen van swabs

Het afnemen van swabs verschilt per onderzoek en lichaamsdeel. Tijdens de afname voor bijvoorbeeld een DNA-test van dieren is het erg belangrijk om de swab goed langs het mondslijmvlies te schuren zodat er voldoende genetisch materiaal op de swab aanwezig is. Om zeker te zijn van de afname is het altijd handig om twee swabs te gebruiken. Zorg ervoor dat de tip van de swab steriel is zodat er geen andere factoren zijn die het onderzoek kunnen beïnvloeden.

Swabs kopen bij instrulabo?

Interesse in de swabs van Instrulabo? Wij beantwoorden graag enige vragen die u heeft over de swabs of een van onze andere producten dus neem gerust contact met ons op.

 

 

Search engine powered by ElasticSuite