Laboratorium glaswerk

Bij InstruLabo hebben wij verschillende soorten laboratorium glaswerk. Laboratorium glas wordt vooral gebruikt omdat het speciale glas een grote inertie levert aan de meeste chemische verbindingen. Wij hebben onder andere verschillende soorten destillatie glaswerk, flessen, glaswerk met filters, kolven en nog veel meer. Elk stuk glaswerk heeft zijn eigen toepassing. Door ons grote assortiment is er een grote kans dat u bij InstruLabo kunt vinden wat u nodig heeft.

... Lees meer
Producten 1-24 van 2824
Sorteer op

Wat is laboratorium glaswerk?

Het meeste laboratorium glaswerk is gemaakt van borosilicaatglas. Deze glassoort is hittebestendig en heeft een langere levensduur vergeleken met ander glas, zoals calciumnatriumsilicaat. Het smeltpunt van borosilicaatglas ligt op 670 graden Celsius en zet minder uit bij verwarming en krimpt minder bij afkoeling. Dit maakt het ideaal voor het mengen en verhitten/koelen van verschillende soorten chemicaliën. het glas is stevig en knapt amper. Daardoor heeft het meeste laboratorium glaswerk wat gemaakt is van borosilicaat een lange levensduur en hoeft nauwelijks vervangen te worden. Laboratorium glaswerk gemaakt van borosilicaat is ook heel erg bestendig tegen chemische aantasting en is makkelijk schoon te maken met zuren of logen. Let op: laboratorium glaswerk gemaakt van borosilicaat mag niet in de glasbak.

Gebruik van laboratorium glas

InstruLabo beschikt over een enorm assortiment aan laboratoriumglaswerk. Het is belangrijk dat u goed weet welk glaswerk u precies nodig heeft. Wees er zeker van dat uw laboratorium glaswerk goed schoon is wanneer u het gaat gebruiken. Laboratorium glaswerk gemaakt van borosilicaat is hittebestendig, maar wees er zeker van dat u de temperatuur langzaam verhoogd of verlaagd. Ook is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat het glaswerk niet makkelijk omvalt. Kies daarvoor voor een stevige ondergrond, statief of ring om het laboratorium glaswerk stabiel te houden. Harde resten kunnen makkelijk schoongemaakt worden met speciale borstels. Volg ten alle tijden de veiligheidsmaatregelen die passen bij de chemicaliën waarmee u werkt. InstruLabo heeft een groot assortiment aan bescherming en veiligheidsmaterialen waar u kunt vinden wat u nodig heeft op dit gebied.

Laboratorium glaswerk kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar laboratorium glaswerk? Bij InstruLabo is laboratorium glaswerk verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Heeft u nog vragen over laboratorium of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite