Baumé

Bent u op zoek naar een betrouwbare manier om de dichtheid van uw vloeistoffen te bepalen? De Baumé meter is uw antwoord. Bij InstruLabo begrijpen we het belang van nauwkeurige metingen in uw laboratoriumwerk. Daarom bieden wij een uitgebreide selectie van hoogwaardige Baumé meters. Met hun precieze aflezingen in graden Baumé, zijn deze instrumenten essentieel voor iedereen die werkt met chemische oplossingen. Wacht niet langer en verhoog de nauwkeurigheid van uw laboratorium vandaag nog!

... Lees meer
12 producten
Sorteer op

De werking van de Baumé meter

Wat maakt de Baumé meter zo speciaal? Dit instrument meet de dichtheid van vloeistoffen zonder de noodzaak voor complexe berekeningen. De graden Baumé, een schaal ontwikkeld door de Franse chemicus Antoine Baumé, geven direct de dichtheid van de vloeistof aan. Deze directe meetmethode bespaart tijd en vermindert de kans op fouten, waardoor uw laboratoriumwerkzaamheden efficiënter en nauwkeuriger worden.

Hoe werkt de Baumé meter als suikermeter?

Een Baumé areometermeter is bijzonder effectief als suikermeter. Het meet de brekingsindex van licht in de vloeistof, wat een directe indicatie geeft van het suikergehalte. Dit is vooral belangrijk in de wijnbouw en bij de productie van suikerhoudende dranken. De eenvoud van de Baumé schaal maakt het een favoriet onder professionals voor snelle en nauwkeurige suikermetingen.

Toepassingen van de Baumé meter

De veelzijdigheid van de Baumé meter maakt het een onmisbaar instrument in diverse sectoren. Van farmaceutische laboratoria tot de voedselindustrie, de Baumé meter biedt een snelle en betrouwbare meting van de dichtheid. Het is ideaal voor kwaliteitscontrole en zorgt ervoor dat uw producten consistent blijven in samenstelling en kwaliteit.

Waarom kiezen voor InstruLabo?

Bij InstruLabo staat kwaliteit voorop. Onze Baumé meters zijn zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de hoge eisen van het laboratoriumwerk. Met duidelijke aflezingen en duurzame materialen, garanderen wij instrumenten die niet alleen nauwkeurig, maar ook langdurig betrouwbaar zijn. Ontdek vandaag nog ons assortiment en ervaar zelf de precisie van de Baumé meter. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Search engine powered by ElasticSuite